Tehnična podpora: Pošlji e-sporočilo
whatsapp-logo-variant Created with Sketch. Whatsapp pogovor
B2B
Pod tem iskalnim nizom ni bil najden noben produkt.
Slovensko flag SL
Dostava

Creality Cloud App - Ali jo rabim ?

25. 08. 2022

Kdor ima doma 3D tiskalnik, je že slišal za Creality – največjega proizvajalca zmogljivih in ​​cenovno dostopnih 3D tiskalnikov. Vsi vemo, kakšen velik uspeh je bila in še vedno je serija Ender 3, kako je serija CR postala izjemno priljubljena med 3D ustvarjalci, ki so iskali večje 3D tiske. Creality predstavlja velesilo v 3D industriji, ne le zaradi svojih 3D tiskalnikov, ampak tudi zaradi vseh nadgradnj, ki so jih ustvarili. Pred kratkim pa so nas razveselili še s prvo vse-v-enem platformo za 3D tiskanje - Creality Cloud.

Platforma Creality Cloud nam ponuja 3D modele, cloud slicer, integracije vtičnikov (plug-in) in nadzor v živo.
Ta platforma združuje vse nadgradnje in programe Creality,
ki so na voljo. Je popolnoma brezplačna in opremljena z novimi funkcijami, kot je daljinsko upravljanje 3D tiskalnika. S pomočjo Wi-Fi box-a in kamere ga lahko zdaj upravljate tudi vi! Sedaj nihče nima več izgovorov, zakaj se ne bi lotil 3D tiskanja. Če povežete HD kamero in stojalo za kamero, lahko spremljate in gledate celoten postopek tiskanja z drugega konca hiše ali celo države ter tudi ustvarjate videoposnetke svojih 3D-odtisov in jih delite s prijatelji, sodelavci ali na platformah družbenih omrežij.

Kako namestiti Creality Cloud APP

Namestitev aplikacije Creality Cloud je zelo preprosta; morate samo prenesti aplikacijo Creality na svoj mobilni telefon, nato pa s telefonom fotografirati QR-kodo vašega tiskalnika Creality. Prijavite se lahko z računom Facebook ali Apple. Če imate Creality Wi-Fi Box, lahko tudi skenirate QR-kodo in se tiskalnik samodejno poveže z APP.

Funkcije Creality Cloud-a

Knjižnica 3D modelov in vgrajen slicer

V aplikaciji je na voljo knjižnica 3D modelov, v kateri lahko izberete poljubni 3D model, ki želite natisniti. Ko izberete model, se lahko nato premaknete v rezalnik Creality.
Slicerji ali rezalniki so programi, ki pretvarjajo datoteke 3D modelov STL ali OBJ v skripte G kode, ki jih 3D tiskalniki razumejo. Večina nas je navajenih uporabljati rezalnik CURA in druge rezalnike, ki delujejo na računalnikih, vendar mobilna aplikacija Creality vključuje integriran rezalnik, kateri nam omogoča obdelavo modela kjerkoli. Vse kar potrebujemo imamo praktično na dlani. Ker je bil rezalnik Creality narejen v sodelovanju s Cura slicerjem, ima rezalnik v aplikaciji Creality večino enakih nastavitev kot starejše različice Cura. Če ste navajeni delati samo s Curo, lahko še vedno uporabite njihov rezalnik, obdelate model in nato naložite G-kodo neposredno iz Ultimaker Cura na Creality Cloud ter preko aplikacije ukažete naslednji korak. Ravnotako lahko model najdete tudi na Thingiverse-u in preprosto uvozite datoteko STL iz Thingiverse v svoj račun Creality Cloud.

Vtičniki in integracije

Cilj Creality-ja je pokriti vse možnosti in vidike uporabe 3D tiskanja ter izboljšati njegovo učinkovitost, zato omogoča:

 

  •  CrealityPi je vdelana programska oprema (firmware), ki lahko deluje na Raspberry Pi, s katero lahko daljinsko upravljate in spremljate svoj 3D tiskalnik.
  • Vtičnik (plug-in) Creality Cloud za Curo: modele lahko razrežete v CURA rezalniku in neposredno naložite G-kode v oblak/aplikacijo Creality
  •  Creality rezalnik (za FDM tiskanje) in Halot Box (za lLCD tiskanje). To so najbolj znani deskop rezalniki, ki lahko odlično delujejo z različico programske opreme Windows in maxOS.
  • Integracija v Cloud – 3D modele lahko razrežete na namizju in jih izvozite v Creality Cloud za 3D tiskanje.
  • CR studio z integracijo v Cloud: CR studio je spremljevalna programska oprema za 3D-skenerje, kot sta CR-scan 01 in CR-Scan Lizard. Vse, kar lahko skenirate, lahko nato spremenite v 3D model, ki ga lahko naložite v Creality Cloud.

Orodja za 3D ustvarjalce

Aplikacija Creality vam ponuja pretvorbo katerekoli slike v 3D STL datoteko za izdelavo litofanov. Vsi smo videli svetilke ali ravne litofane iz PLA lito bele barve, ki so odlična ideja za darilo za vsakogar! Uporabiti morate samo Lithophane Maker iz aplikacije, ki vam omogoča, da oblikujete litofane in prilagodite njihov kontrast, besedila in učinke.

Nadzor v živo

Zdaj lahko upravljate in spremljate svoje 3D-tiskalnike kjerkoli , potrebujete samo svoj telefon (raspberry Pi ali Creality Box). Če opazite, da 3D tiskalnik potrebuje nekaj prilagoditev, lahko preprosto z vašega kavča spremenite nastavitve preko telefona. Če iščete 3D tiskalnik, ki ima vse te možnosti že na voljo, potem morate preveriti CR-10 Smart Pro. S tem tiskalnikom boste lahko upravljali in spremljali svoje 3D delo od kjerkoli. Tiskanje lahko spremenite ali ustavite kjerkoli. Če pa imate drug 3D tiskalnik, kot je na primer Ender 3 S1, ga lahko nadgradite z Wi-Fi Box in kamero ter se tako lahko povežete s Creality Cloud-om in uporabljate vse funkcije aplikacije.

Zaključek

Creality je zgradil odlično 3D skupnost. Trenutno ima platforma več kot 350.000 aktivnih uporabnikov iz 190 držav po vsem svetu. V oblaku lahko najdete druge ustvarjalce in prijatelje, s katerimi se lahko pogovarjate o trendih 3D tiskanja, drugih temah in delite svoje 3D tiske in modele. Praktično so ustvarili svoje socialno omrežje za ljubitelje in ustvarjalce 3D.
Aplikacija Creality je popolnoma BREZPLAČNA; če ne želite prenesti aplikacije na vaš mobilni telefon, se lahko vseeno pridružite 3D skupnosti na svojemu računalniku preko Creality-jeve spletne strani, kjer boste našli več kot 100.000 3D datotek. Njihova vizija je postati največja platforma za 3D storitve v industriji 3D tiskanja, zato bo kmalu na voljo možnost prodajanja svojih 3D modelov. Kaj še čakate? Hitro prenesite brezplačno aplikacijo in se povežite s svetovno priznanimi 3D ustvarjalci!

 

cookie icon
Uporabljamo piškotke, da bi razumeli kako uporabljate spletno mesto in izboljšali uporabniško izkušnjo. To vključuje tudi personalizacijo vsebine in oglasov. Za urejanje ali odjavo uporabe piškotkov kliknite tukaj. Z nadaljevanjem ogleda spletnega mesta ali zaprtjem tega obvestila se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti

Spletna analitika

Oglasi

Spletni piškotki

Za primerjavo lahko izberete do 5 izdelkov:

    Primerjaj Zapri primerjavo