Tehnična podpora: Pošlji e-sporočilo
whatsapp-logo-variant Created with Sketch. Whatsapp pogovor
B2B
Pod tem iskalnim nizom ni bil najden noben produkt.
Slovensko flag SL
Dostava

Flashforge Creator 4

02. 09. 2022

FlashForge je bil vedno priljubljen med fanatiki 3D tiskalnikov. Je tudi med tistimi vodilnimi blagovnimi znamkami, ki prevladujejo na profesionalnem trgu industrijskih tiskalnikov. Predhodnik FlashForge creator 3 je dosegel velik uspeh na področju profesionalnih in komercialnih 3D tiskalnikih. Da bi povečali ta uspeh, je FlashForge pred kratkim izdal svoj nov vodilni 3D tiskalnik - FlashForge creator 4.

FlashForge creator 4 je kombinacija prilagodljivosti, gladkosti ter vrhunske zmogljivosti in funkcionalnosti. Zgrajen je tako, da zadovolji skoraj vsako potrebo za izdelavo prototipov. Občudovan je tudi zaradi številnih končnih aplikacij. Končno je prišel na vrsto, da ga pregledamo in ocenimo, česa je sposoben. Želeli smo namreč ugotoviti, kaj ustvarjalec FlashForge 4 pripravlja za svojo ogromno bazo potrošnikov. To je review/ocena FlashForge creator 4, katerega cilj je obvestiti bralce o privlačnih lastnostih tega profesionalnega FDM 3D-tiskalnika. 

Kratek pregled tehničnih specifikacij o FlashForge Creator 4

Naslednje informacije so zelo koristne za bralce, ki nameravajo kupiti ta profesionalni 3D tiskalnik, saj je pomembno da razumemo vse 3 verzije tiskalnika in kaj nudijo.

Lastnosti FlashForge Creator 4

Proizvajalci FlashForge Creator 4 so ga zasnovali kot FDM 3D-tiskalnik profesionalnega razreda. Uporabnikom so želeli zagotoviti večje dimenzije tiska in možnost uporabe materialov kot so ABS, TPU, Nylon in številnimi drugimi. Zdaj pa pojdimo k osnovnim funkcijam tega profesionalnega 3D tiskalnika. 

Velika dimenzija tiska

3D-tiskalniki, izdelani za komercialno in profesionalno uporabo, morajo imeti velik obseg tiskanja. Flashforge pa se ravno tako zaveda, da je odlična stvar pri Creator 4 tudi ta, da zavzame relativno malo prostora. Njegov vgradni steber je velik 400 x 350 x 500 mm, zaradi česar je primeren tudi za postavitev v manjših prostorih. Vendar ne misliti, da je zaradi svoje velikosti manj učinkovit. Lahko se spopade s katerimkoli 3D-tiskom namenjenim za profesionalno uporabo. To je tudi mogoče zaradi 500 mm Z-osi.

Vrste ekstruderjev

Najbolj vznemirljiv vidik FlashForge Creator 4 ni eden ali dva, ampak trije ekstruderji. Vsak od njih je drugačen in tiska različne filamente. Čeprav je FlashForge creator 4 3D-tiskalnik z dvojnim ekstruderjem, lahko hkrati uporabljate dva ločena ekstruderja.

Njegova pametna zasnova ne dovoli, da bi neaktivni ekstruder zmedel delujočega med tiskanjem. Sistem neodvisnega dvojnega ekstruderja je razlog, zakaj se to ne more zgoditi. Tako lahko aktivni ekstruderji z lahkoto opravljajo svoje delo in se izogne nepotrebni potrošnji filamenta, ki bi lahko povzročilo kvarjenje modela na sredini tiska. Lahko se uporablja tudi za veliko proizvodnjo. Vse kar morate storiti je, da uporabite oba ekstruderja skupaj. Tako lahko natisnete serije 3D modela. Je enostavno, časovno učinkovito in pametno.

Kot smo že omenili, FlashForge creator 4 vključuje 3 ekstruderje in vsak je na voljo za različne materiale tehničnega razreda. Razlikujejo se tudi po temperaturi in hitrosti tiskanja. Osnovni model ekstruderja, se lahko segreje do 265°C in je namenjen za printanje s fleksibilnimi filamenti. Razred višje imamo model 4-A, ki z 320°C ekstruderjem podpira materiale kot so PC, PA, PETG, ASA, ABS in PLA. Najbolj vsestranski in tehnično usmerjen je ekstruder je pri Creatorju 4-S,  kateri se segreje do 360°C .

Ekstruder-F

Ta ekstruder omogoča uporabo TPE, TPB, TPU85A, TPU 98A, TPC in podobnih fleksibilnih filamentov. Njegova visoka temperatura tiskanja je 265 ℃ s hitrostjo tiskanja 100 mm/s. Premer filamenta Extruder-F je 2,85 mm.

Ekstruder-HT

Extruder-HT je specializiran za uporabo filamentov, kot so ABS, PETG in PLA. To so standardni filamenti, vendar je primeren tudi za uporabo naprednih materialov. Ti vključujejo materiale, kot so PP, PAHT, PA in PC. Hitrost tiskanja je 200 mm/s, temperatura tiskanja pa 320 ℃. Premer filamenta je 1,75 mm.

Ekstruder-HS

Nenazadnje je Extruder-HS. Uporablja TPE, TPB, PACF, PET, PC-ABS, PP-GF, TPU85A in PPS-CF vrste filamentov. Visoka temperatura ekstruderja-HS je 360 ℃, hitrost tiskanja pa 150 mm/s. Premer filamenta Extruder-HS je 1,75 mm.

Vzdrževanje stalne temperature

FlashForge Creator 4 ima programsko opremo za termični nadzor. Lahko segreje tiskalnik pred tiskanjem in vzdržuje to temperaturo pred in po tiskanju. Naloga programske opreme za termični nadzor je ohranjanje temperature komore npr. pri 65 ℃. Tako temperatura ne pade, medtem ko tiskanje še poteka. Takšen ekstruder zmanjšuje tudi stopnjo zvijanja in pokanja inženirskih filamentov ter zagotavlja visokokakovosten tisk.

Dodatne lastnosti

Ti seznami edinstvenih lastnosti se tu ne končajo. FlashForge Creator 4 ima tudi druge izjemne funkcije kot so zračni filter HEPA 13, 7-palčni uporabniški vmesnik z zaslonom na dotik in vgrajena kamera. Zračni filter odpravlja neprijeten vonj, kamera pa nadzoruje postopek tiskanja. Izpad električne energije ne predstavlja problema, saj Creator 4 lahko znova zažene postopek tiskanja, po temu ko se električna energija izklopi. Ima tudi poseben prostor za filamente in kolute do 2kg.

Prednosti

• Vključuje HEPA filter za filtriranje zraka

• Ima možnost nadaljevanja postopka tiskanja

• Vključuje vrata, ki zagotavljajo enostavno povezavo, imenovano ethernet

• Zelo zanesljiv

• Vključuje šobo za klik in drugo za klik ven

• Odlična usklajenost plasti

Zaključek

FlashForge je bil vedno odličen pri njihovih storitvah in od njih ne pričakujemo nič manj. Tudi tokrat nas niso razočarali. Najnovejša različica, FlashForge Creator 4, je ohranila naše zaupanje in nas navdušila. FlashForge Creator 3 ima ravno tako odlične funkcije, vseeno pa moramo priznati, da kar nudi Creator 4, ni primerljivo z ostalimi Flashforge modeli in celo drugimi znamkami v istem cenovnem rangu. Tehnologija je v primerjavi s Creator 3 zelo napredovala. Velika prostornina Creator-ja 4 zagotavlja množično proizvodnjo in izdelovanje večjih prototipov in izdelkov.

cookie icon
Uporabljamo piškotke, da bi razumeli kako uporabljate spletno mesto in izboljšali uporabniško izkušnjo. To vključuje tudi personalizacijo vsebine in oglasov. Za urejanje ali odjavo uporabe piškotkov kliknite tukaj. Z nadaljevanjem ogleda spletnega mesta ali zaprtjem tega obvestila se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti

Spletna analitika

Oglasi

Spletni piškotki

Za primerjavo lahko izberete do 5 izdelkov:

    Primerjaj Zapri primerjavo