Tehnična podpora: POŠLJI EMAIL
whatsapp-logo-variant Created with Sketch. Whatsapp chat
B2B
Pod tem iskalnim nizom ni bil najden noben produkt.
Slovensko flag SL
Dostava

Kako namestiti laser za graviranje na 3D tiskalnik Ender 3 S1/ S1 PRO?

26. 07. 2022

Sedaj je odličen čas za nakup laserja za graviranje za vaš dom ali pisarno, saj so nadgradnje 3D tiskalnikov postale nekaj običajnega, še posebej za mala podjetja, izdelovalce in hobiste. Laserski graverji še nikoli niso bili tako dostopni in enostavni za uporabo kot zdaj. Creality je s svojimi osupljivimi 3D-tiskalniki spremenil svet 3D. V zadnjem času je serija Ender 3 S1 postala izjemno priljubljena, zato so se odločili, da je čas, da ustvarijo nekaj nadgradenj za omenjene 3D tiskalnikov. Če imate omejen proračun, a bi radi začeli z graviranjem, je ta laser ravno to, kar potrebujete.

Lastnosti

Kontrolni signal: PWM

Model izdelka: CV-LaserModule

Izvor laserja: polprevodniški laser

Velikost izdelka: 53*72*102 mm

Valovna dolžina laserja: 450±5nm

Teža izdelka: 210 g

Optična moč: 1,6W

Zahteve za napajanje: DC 24V

Varnostna stopnja: FDA razred 4

Območje delovne temperature: 0℃-+40℃

Razpon delovne vlažnosti: 10% -90%

Vrste materialov: karton, les, bambus, guma, usnje, blago, akril, plastika itd.

Varen in inteligenten

Razvijalci tega laserskega modula so se osredotočili na varnost uporabnika, enostavnost namestitve in natančnost pri delu.

Na laserju je vgrajena posebna varnostna zaščita, ki ustreza varnostnim zahtevam FDA Class 4, katera tudi prepreči poškodbe oči ali kože.

Priročen za namestitev

Namestitev je zelo preprosta in uporabniku prijazna. Prvi korak je, da iz embalaže vzamete komplet laserske glave in vijak s cilindrično glavo. Nato morate na pritrdilno ploščo namestiti komplet laserske glave in ga priviti s vijakom s cilindrično glavo (v smeri urinega kazalca). Priključite napajalni kabel, vendar pazite, da izberete pravilno smer. Odlična lastnost je tudi edinstvena priročna enota za ostrenje, ki lahko hitro in natančno popravi ostrenje in naredi najboljši učinek graviranja.

Zmanjšanje onesnaževanja

Med graviranjem lahko laserji spuščajo poseben vonj in dim. Zahvaljujoč vgrajenemu bombažnemu zračnemu filtru lahko ta laser učinkovito absorbira dim in vonjave, ki nastanejo pri delu. Ta funkcija zmanjšuje onesnaženost zraka v zaprtih prostorih in skrbi za zdravje ljudi.

Močna razširljivost in združljivost

S primerno opremo ter standardizirano strukturo in pogonskim vmesnikom je mogoče laserski modul prilagoditi različnim 3D tiskalnikom, laserskim gravirnim strojem, CNC gravirnim strojem in drugim strojem v skladu z zahtevami.

Natančna laserska točka in dolg čas delovanja

Uvožena laserska polprevodniška dioda, stabilna moč in natančnost laserske točke so le nekatere od prednosti tega laserja. Pomembno je omeniti tudi dolgo življenjsko dobo in trajnostno uporabo do 10000+ ur.

Površina, ki se ne zvija za lažje zagotavljanje učinka graviranja

V paketu prejmete tudi magnetne trakove, ki poskrbijo, da površina materiala za graviranje ostane ravna. Pomaga preprečiti zvijanje in deformacijo ter zagotavlja najboljši učinek graviranja.

Katere materiale lahko gravirate z laserskim graverjem?

Z laserskim modulom lahko gravirate ali režete materiale, kot so karton, les, bambus, guma, usnje, blago, akril, plastika itd.

Kako namestiti laserski modul na 3D tiskalnik Ender 3 S1?

1. Prvi korak je preveriti, ali ste dobili vse dele v paketu:

2. Po pregledu paketa, vzemite pritrdilno ploščo laserske glave in jo namestite.

Vzemite pritrdilno ploščo laserske glave in 2 vijaka z ugreznjeno glavo z imbus ključem

Pritrdite pritrdilno ploščo na tiskalnik in privijte dva vijaka z ugreznjeno glavo z imbus ključem (v smeri urinega kazalca)

3. Namestite laserski modul

Odstranite laserski komplet in 1 vijak s cilindrično glavo ter pritrdite laserski komplet glave na pritrdilno ploščo. Nato ga privijte z ročnim vijakom s cilindrično glavo.

4. Priključite vrata tiskalnika s kablom laserskega modula laserske glave

5. Obrnite platformo na drugo stran

6. Prenesite najnovejšo različico vdelane programske opreme in kopirajte datoteko bin iz zip paketa na kartico SD. Preverite ali sta vdelana programska oprema matične plošče in vdelana programska oprema zaslona ustrezni različici.

7. Odklopite kabel zaslona in nato odstranite zaslon iz držala zaslona. Z imbus ključem odvijte štiri vijake na zadnji strani zaslona in odstranite spodnji pokrov zaslona. Kartico TF vstavite v režo za kartico TF na matični plošči, priključite kabel zaslona in ga vklopite, da se samodejno posodobi. Ko je posodobitev končana, izklopite napajanje, odstranite kartico TF in znova namestite zaslon ter ponovno zaženite napravo.

8. Uvozite datoteko za graviranje na kartico TF, nato vstavite kartico TF v režo za kartico tiskalnika in preklopite v način laserskega tiskanja.

9. Prilagodite fokus laserja

10. Izberite ''control'' – ''switched laser printing'' ; preklopite s tiskanja FDM na lasersko tiskanje. Z gumbom prilagodite fokus laserja na ustrezno vrednost.

11. Počakajte, da se vrstica za ostrenje dotakne vgravirane površine materiala z naravnim navpičnim stanjem navzdol. Nato pojdite na Auto home, da se bo laser samodejno prilagodil. Izberite ''printing'' in pritisnite gumb za potrditev. Nato izberite ''run range'' in predoglejte obseg graviranja. Laserska glava se bo vedno znova premikala okoli največjih robov X in Y, tako da lahko material za graviranje prilagodite na pravi položaj.

12. Pritisnite ''directly printing'' za začetek graviranja.

 

Zaključek

Tale laser odpira popolnoma nov doseg inovacij in ustvarjanja. Nenadoma vaš 3D-tiskalnik ni več le tiskalnik, ampak ustvarjalni stroj, ki ga omejuje le naša domišljija.

 

 

 

Uporabljamo piškotke, da bi razumeli kako uporabljate spletno mesto in izboljšali uporabniško izkušnjo. To vključuje tudi personalizacijo vsebine in oglasov. Za urejanje ali odjavo uporabe piškotkov kliknite tukaj. Z nadaljevanjem ogleda spletnega mesta ali zaprtjem tega obvestila se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti

Spletna analitika

Oglasi

Spletni piškotki

Izberete lahko do 5 izdelkov za primerjavo:

    Primerjaj Zapri primerjavo