Tehnična podpora: POŠLJI EMAIL
whatsapp-logo-variant Created with Sketch. Whatsapp chat
Pod tem iskalnim nizom ni bil najden noben produkt.
Slovensko flag SL
Dostava

Modix BIG 60 V3 review

22. 06. 2022.

V zadnjih nekaj letih so se cene FDM tiskalnikov precej znižale. Pred 10 leti je bilo skoraj nemogoče, da bi manjša podjetja lahko kupila 3D tiskalnik velikega formata, ki omogoča visokokakovostni 3D tisk. Sedaj se je trg precej spremenil, saj lahko skoraj vsak začne s 3D tiskanjem večjih predmetov. Proizvajalci 3D tiskalnikov nam ponujajo cenovno ugodno napravo velikega formata, ki je preprosta za uporabo. Ena izmed teh velikih blagovnih znamk 3D tiskalnikov je Modix.

Modix je bil ustanovljen leta 2014 v Tel Avivu (Izrael) in je osredotočen na izdelavo velikih cenovno dostopnih modularnih 3D tiskalnikov. Modix 3D tiskalniki so 3D tiskalniki velikega formata po izjemno ugodni ceni. Pred kratkim so razvili ogromen tiskalnik, ki omogoča velikost tiska 1.800 x 600 x 600 mm. 3D tiskalniki Modix so znani po svojem kompletu DIY; uporabniki bodo morali najprej sami sestaviti 3D tiskalnik. Enkrat, ko ga postavite, pa imate na voljo ogromen 3D tiskalnik, ki lahko natisne vse kar si lahko zamislite.

Cena tiskalnika Modix Big-60 V3 je 6.710,00 € , kar je dejansko zelo ugodno glede na obseg izdelave in visokokakovostne komponente. Podjetje ponuja to neverjetno ceno zaradi koncepta DIY – sestavi ga sam. S takšnim konceptom se proizvodnja tiskalnika skrajša, kar nam omogoča poseben popust na končno ceno. Še ena prednost DIY koncepta je ta, da lahko sestavite svoj 3D tiskalnik po meri; če nekaterih funkcij ne potrebujete, jih ne naročite. Na primer, lahko naročite 3D tiskalnik Modix BIG-60 V3 in imate sekundarno tiskalno glavo z ohišjem, vendar brez posebnih vodil na osi Z. Vaš prijatelj pa lahko naroči isti tiskalnik, vendar brez ohišja in s posebnimi vodili na osi Z.😊

3D tiskalnik Modix BIG-60 je bil predstavljen že leta 2017. Trenutna različica nam ponuja konkurenčno mešanico velikega formata, vrhunskih komponent in seveda dostopne cene. Nadgradnje, ki so bile narejene na različici V3, so bile implementirane tudi v druge modele.

LASTNOSTI

Modix Big-60 V3 ponuja dvojni ekstrudor z direktnim pogonom, ki izboljšuje natančnost njegove sekundarne tiskalne glave, boljši mehanizem za iztiskanje, PEI tiskalno površino, ki zagotavlja boljši oprijem in lažje odstranjevanje 3D natisnjenih modelov. Tiskalnik ima XYZ natančnost 4 mikrone x 10 mikronov x 0,5 mikronov, medtem ko se debelina plasti giblje od 40 do 800 mikronov.

Izboljšan dizajn

Modix Big-60 Version 3 je zasnovan v posebnem črno-rdečem dizajnu. Ima robustno ohišje z okvirjem 40 mm x 40 mm, ki je izdelano iz aluminijastih profilov s T-režami, združenih s prašno lakiranimi, lasersko izrezanimi aluminijastimi nosilci in spoji.

Ta serija Big-60 ima širši tir in nosilec zahvaljujoč gibalnim tirnicam Hiwin MGM, ki ponujajo večjo natančnost in bolj gladko delovanje kot tirnice MGN, ki so bile uporabljene v Big 60 V2. Tiskalnik ponuja tudi štiri kroglične vijake na svoji Z-osi, od katerih ima vsak natančen vodilni vijak, ki omogoča premikanje vzdolž tiskalnega ležišča na 0,5-mikronski višini plasti.

Tiskalnik Big 60 V3 je opremljen s profesionalnimi signalnimi kabli priznanega nemškega podjetja IGUS. Ena od nadgradenj, ki jo lahko dodate tiskalniku, je ohišje iz 3 mm aluminijastih kompozitnih plošč in polikarbonatnih listov, ki krepi vrata tiskalnega prostora tiskalnika.

Poleg tega, da nudijo trdnost, stabilnost in veliko-formatno tiskanje, te komponente nudijo tudi odlično toplotno in zvočno izolacijo, ki zagotavlja vzdrževanje enakomerne temperature.

Veliko-formatni 3D tisk

Modix Big 60 V3 ponuja konstrukcijsko prostornino 600 mm x 600 mm x 600 mm. To ustvarjalcem omogoča, da natisnejo velike predmete ali prototipe v enem samem kosu- večje 3D modele je mogoče natisniti kot 1 kos, kar zmanjša tveganje za okvaro delov, ko se jih sestavi skupaj in da v  dejansko uporabo. 3D natisnjen predmet, ki je narejen iz enega kosa, je tudi močnejši.

Odličen ekstruder na direktni pogon z Volcano hotend-om

Big 60 V3 je opremljen z ekstruderjem E3D Aero na direktni pogon, ki ga spremlja V6 Volcano hot end, ki vam omogoča zamenjavo šob različnih premerov za upravljanje pretoka filamenta. Ekstruzijski sistem tiskalnika je prilagodljiv - njegov termistor lahko vzdrži temperaturo od 285 stopinj Celzija na 500 stopinj Celzija.

S tem tiskalnikom lahko tiskate industrijske materiale, kot so filamenti iz kabonskih vlaken, Nylon, ABS, PC ABS in še veliko več. Tiskalnik je združljiv tudi s PLA, PETG, PVA, ASA, TPU, SILK in drugimi 3D filamenti. Uporabite lahko različne premere šob - od 04 mm, 0,6 mm, 0,8 mm, 1 mm in celo 1,2 mm.

Dvojne toplotne cone

Omenili smo, da 3D tiskalnik omogoča odlično tiskanje večjih modelov, moramo pa poudariti tudi to, da zahvaljujoč dvojnim toplotnim conam , lahko Big 60 V3 odlično tiska tudi manjše predmete. Notranje cone, ki merijo 200 mm x 200 mm, so sposobne izdelati manjše modele odlične kakovosti z manjšo porabo energije.

Samodejno/avtomatsko izravnavanje podlage

Kot večina profesionalnih 3D tiskalnikov tudi Big 60 V3 omogoča samodejno izravnavo podlage. BL-touch uporablja 100 merilnih točk razporejenih po mizi. Tako lahko hitreje nastavite tiskalnik in imate z manj truda natančnejše prve sloje.

Vmesnik zaslona na dotik

Sedem palcev dolg vmesnik zaslona na dotik vam omogoča nadzor in spremljanje različnih funkcij na tiskalniku. Z možnostjo Wi-fi povezave lahko tiskalnik upravljate na daljavo preko računalnika ali celo z mobilnim telefonom.

Enostavna montaža

Big 60 V3 je na voljo kot komplet DIY (sestavi sam) in je zasnovan za lažjo in hitrejšo montažo.

Sestavljanje tiskalnika ni zelo težko zaradi poenostavljenega uporabniškega priročnika, ki ga dobite s tiskalnikom. Na spletu je tudi več kot 80 videoposnetkov, ki vsebujejo postopne postopke sestavljanja Modix tiskalnikom. Če potrebujete pomoč pri montaži, pa se lahko tudi vedno obrnete na nas.

32-bitna elektronska plošča

Big 60 V3 ima 32-bitno elektronsko matično ploščo Duet 3D, ki ponuja funkcije, kot je možnost za nadaljevanje tiskanja in obnovitev v primeru izpada električne energije. Zahvaljujoč tej komponenti je gibanje tiskalne glave razmeroma bolj gladko.

Samodejna kalibracija

Ta nadgradnja predstavlja novo krmilno škatlo, ki vsebuje dodatno elektronsko ploščo, imenovano razširitvena plošča DUEX-5, katera podvoji skupno količino koračnih gonilnikov s 5 na 10.

Z dodelitvijo posebnega gonilnika za vsakega od motorjev z osi Z in X dobimo poseben nadzor nad vsakim koračnim motorjem, katerih ni več treba premikati v sozvočju. To omogoča izvajanje popolnoma avtomatizirane rutine kalibracije s klikom na gumb.

Nadgradnja zagotavlja novo elektronsko škatlo s krmilnikom Duet 2 WiFi, razširitveno ploščo Duex-5, žicami za vse motorje in dodatno končno zaporo na osi X. Privzeto elektronsko škatlo lahko hranite za rezervo.

Programska oprema

Modix ne ponuja posebne programske opreme za rezanje/slicer, je pa zato kompatibilen z najbolj znanimi rezalniki kot so Cura, Slic3r, Simplify3D in drugi. BIG-60 V3 lahko povežete z računalnikom tudi preko Wi-Fi povezave ali USB. Na voljo sta spletni vmesnik in mobilna aplikacija, s katero lahko tiskalnik upravljate na daljavo.

TEHNIČNE SPECIFIKACIJE

 • Tip ekstruderja: enojni ekstruder na direktni pogon, opcijsko se lahko naroči dva ekstrudorja
 • Podprti materiali: Carbon fiber, Nylon, ABS, PC ABS, PLA, SILK, PETG, PVA, ASA, TPU, PLA wood,…
 • Velikost tiskalnika 900 x 950 x 975 mm
 • Ohišje: lahko se dodatno naroči
 • Najvišja temperatura ekstruderja: 300 °C/572 °F
 • Natančnost: 4 x 10 x 0,5 mikrona
 • Višina sloja: 40 - 800 mikronov
 • Liveliranje mize: avtomatsko izravnavanje podlage
 • Povezljivost: SD kartica, USB kabel. Možno je dodati WI-FI in se povezati preko računalnika ali mobitela

Kaj dobite v paketu?

3D-tiskalnik je pakiran v več škatlah, od katerih vsaka vsebuje različna orodja. V teh škatlah boste našli vse dele, ki so potrebni za sestavljanje tiskalnika Modix Big 60 V3:

 • Velika aluminijasta podlaga
 • Kompleti kablov in žic
 • Prašno lakirane aluminijaste komponente
 • Kompleti šestrobih in izvijačev
 • SD kartice
 • Rezervni deli
 • 7-palčni zaslon na dotik
 • Držalo za filament
 • Napajalni kabli
 • Napajalnik
 • Dvojna/enojna tiskalna glava (izbirno)
 • Ohišje (neobvezno)

ZAKLJUČEK

Modix Big 60 V3 je profesionalni tiskalnik z veliko prostornino za tiskanje, vmesnikom za zaslon na dotik, ekstruderjem z direktnim pogonom (če želite celo 2), dvema toplotnima conama, avtomatskim sistemom za izravnavo podlage, PEI podlogo, funkcijo nadaljevanja tiska, združljivost z več filamenti in še veliko več. Če vas skrbi sestavljanje tiskalnika, ste lahko brez skrbi, saj so priložena zelo podrobna navodila za uporabo. Na spletu pa najdete ogromno videoposnetkov, ki prikazujejo montažo korak za korakom. Za omenjeno ceno resnično dobite odlično napravo, ki je enostavna za uporabo in izdeluje kakovostne 3D-tiske. Ob nakupu 3d tiskalnika Modix, prejmete 1 leto garancije in doživljenjsko podporo. Če vas zanima kakšen drug profesionalni 3D tiskalnik, se lahko obrnete na našega Jureta: jure@azurefilm.com. Jure je eden izmed vodilnih strokovnjakov za 3D tisk v Sloveniji in vam bo z veseljem pomagal.

Uporabljamo piškotke, da bi razumeli kako uporabljate spletno mesto in izboljšali uporabniško izkušnjo. To vključuje tudi personalizacijo vsebine in oglasov. Za urejanje ali odjavo uporabe piškotkov kliknite tukaj. Z nadaljevanjem ogleda spletnega mesta ali zaprtjem tega obvestila se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti

Spletna analitika

Oglasi

Spletni piškotki

Izberete lahko do 5 izdelkov za primerjavo:

  Primerjaj Zapri primerjavo