Tehnična podpora: POŠLJI EMAIL
whatsapp-logo-variant Created with Sketch. Whatsapp chat
B2B
Pod tem iskalnim nizom ni bil najden noben produkt.
Slovensko flag SL
Dostava

NOVI ENDER-3 S1 PRO - Vse kar morate vedeti

07. 04. 2022

Najbolj priljubljeni 3D tiskalniki pripadajo seriji Ender 3. Creality je lani predstavil Ender-3 S1, kateri je s svojimi sposobnostmi in lastnostmi pretresel 3D svet. Karkoli so ljudje želeli izboljšati ali spremeniti pri 3D tiskalniku, so našli v Creality Ender-3 S1; od ekstrudorja z direktnim pogonom, nove podlage, lažje izravnavanje mize,.itn. Sedaj pa Creality pripravlja še boljšo različico Enderja 3 S1. Tako je - datum izdaje novega Ender-3 S1 Pro je v četrtek, 24.2.2022. Novejši in boljši  Ender 3 S1 Pro je vse, kar ste iskali in si želeli.

Zakaj je Ender-3 S1 Pro vroča tema med 3D ustvarjalci?

Ender 3 S1 Pro je boljši od prejšnjih različic, kot so Ender 3 V2, Ender 3 ali Ender 3 Pro. Poleg osnovnih funkcij, ki jih imajo vsi tiskalniki iz serije 3, je tudi odpravil težave starejših različic. Opremljen je z neverjetnimi novimi funkcijami, kot so 4,3-palčni barvni zaslon na dotik, podloga PEI, LED trak,... V tem članku o Ender 3 S1 Pro vam bomo razložili vse, kar morate vedeti o tem sposobnem in pametnem 3D tiskalniku.


Preteklo leto nas je Creality osupnil s svojimi boljšimi in dodelanimi tiskalniki. Kot zgleda pa nas tudi letos čaka veliko presenečenj in novosti, zato smo se odločili, da primerjamo lanskega favorita z letošnjim; primerjali bomo Ender 3 S1 z Ender 3 S1 Pro. Odlična novica je tudi ta, da je Ender 3 S1 Pro 96 % vnaprej že sestavljen. Creality trdi, da lahko s samo 6 koraki sestavite celoten tiskalnik v nekaj minutah. Časi, ko ste si morali vzeti več ur samo za sestavljati svoj 3D tiskalnik, so minili. Pomembno je poudariti tudi 32-bitno tiho matično ploščo, katera ima izjemno tihe gonilnike, tako da lahko tiskate, brez da bi vas motil njen hrup. Ne pozabite na dva motorja na Z osi, ki zagotavljata gladko in stabilno tiskanje. Ena izmed najbolj odmevnih lastnosti pa je nova šoba, katera vzdrži do 300℃. To vam odpira široko paleto možnosti tiskanja, ki jih lahko raziščete zaradi visoke združljivosti filamentov.

GLAVNE LASTNOSTI

1. Šoba, ki vzdrži do 300℃

2. ‘’Sprite’’ ekstruder z direktnim pogonom in dvojnim zobnikom

3. 96% že sestavljen tiskalniki; sestavimo ga samo v 6 korakih

4. 2 motorja na Z osi

5. Odstranjiva PEI magnetna podloga

6. Škatla z orodjem

7. Nosilec filamenta

8. LED lučka

9. Avtomatsko leveliranje mize s CR-touchem

10. 4,3-palčni zaslon na dotik s prijaznim uporabniškim vmesnikom

11. Senzor za filamenta

12. Platforma z ročajem za varno izvleko podlage pri visokih temperaturah (podlaga se lahko segreje do 110 ℃ in brez tega ročaja bi se lahko opekli)

13. Kompatibilen z laserjem za graviranje in Wi-fi škatlo

14. Tekoče hlajenje

FUNKCIJE

1. Ekstruder z direktnim pogonom

Vsi vemo, da je ekstruder ključna komponenta v 3D tiskalniku. To je zato, ker brez njega ne morete dovajati filamenta v že segreto šobo. Ima 2 osnovna dela, ki sta enaka pri kateremkoli ekstruderju. Ta dva dela sta koračni motor in zobnik. Čeprav so komponente ekstruderja podobne, se delijo ekstruderji na dve vrsti. Ena vrsta se imenuje neposredni pogon, druga pa Bowden. Če morate primerjati, je prvi najboljši v smislu, da filament gre direktno v ekstruder, ne potuje po dodatni cevki Bowden, tako da je manj možnosti, da bi prišlo do zamašitve in prekinitve tiska. Ne samo to, ukazi, ki jih daste tiskalniku, delujejo hitreje. Tako dobite boljšo ločljivost tiskanja. Ender 3 S1 in Ender 3 S1 Pro imata oba ekstruder z neposrednim pogonom.

2. Odstranljiva magnetna PEI podlaga

Nova magnetna PEI podlaga je narejena iz posebne vrste jekla, katera pripomore k bolj vzdržljivi podlagi. Ima visoko trdnost in hkrati vpogljivost, kar pomeni, da jo lahko oblikujete ter zvijate kot želite. PEI podlaga velja za boljšo od tiste, ki je bila uporabljena v prejšnji različici. Lahko prenese visoke temperature veliko bolje kot tista, ki se uporablja pri Ender 3 S1. Če želite, jo lahko tudi odstranite, saj se veže z magneti. Filamenti, kot so ASA, TPU, PLA, Wood, PETG, PAHT, SILK sodelujejo odlično s to vrsto podlage. Odpravlja namreč vse majhne težave, ki jih imate med tiskanjem dokler se model ne ohladi. Ko je tiskanja konec, preprosto upognete podlago in se model kar sam dolepi od nje.

3. 4,3-palčni zaslon na dotik

Novi Ender-3 S1 Pro omogoča uporabniku nov, boljši način komunikacije s tiskalnikom. Zaradi barvnega zaslona na dotik je vaše delo lažje in hitrejše. Je tudi okolju prijazen, saj ima samodejno počitek zaslona po 3 minutah neuporabe. Presenečenje pa se tu ne konča. Nadgrajena različica podpira devet jezikov, med katerimi lahko izbirate: kitajski, španski, francoski, turški, nemški. angleški, italijanski in portugalski.

4. Šoba za temperature do 300℃

Poleg kovinskega ekstrudorja z direktnim pogonom, nam ta tiskalnik ponuja tudi šobo, ki lahko tiska občutljive filamente kot je Nylon in abrazivne, kot je Carbon fiber. Ta titanska šoba, ki je odporna na visoke temperature do 300℃ , nam omogoča visoko združljivost filamentov in več možnosti tiskanja. Serija Ender 3 je naredila vse, kar smo iskali; s to potezo ne moremo zahtevati ničesar več.

 

5. Preprosto sestavljanje 3D tiskalnika

Ko odpremo škatlo s tiskalnikom, opazimo, da je Ender 3 S1 Pro 96 % vnaprej nameščen. Če ste začetnik v 3D svetu, boste s to novostjo zeloooo zadovoljni, saj so vaši predhodniki potrebovali ure, da so sestavili svoj tisklanik in natisnili prvi izdelek :) S samo 6 koraki lahko sedaj sestavite celotno stvar in začnete s tiskanjem. Če boste sledili napotkom v priročniku, boste videli, da bo delo končano v 10 minutah .

 

6. Dva motorja na osi Z

Ta funkcija je enaka pri Ender 3 S1 in S1 pro. S takšno postavitvijo motorjev na Z-osi onemogočimo nihanje in prihranimo marsikatero težavo. Med tiskanjem spodbuja boljšo stabilnost osi X, prav tako poskrbi, da se tiskalnik zaradi nenehnega tiskanja ne obrabi. Jermen in zobati jermen v motorjih omogočata bolj natančen tisk in končni izdelek. Zahvaljujoč tej nadgradnji, ki je bila izvedena tudi na Enderju 3 s1, postane postopek tiskanja še hitrejši in boljši.

7. 32-bitna tiha matična plošča

32-bitna matična plošča je enaka tako pri Ender 3 S1 kot tudi Ender 3 S1 Pro. Matična plošča ustvarja povezavo med električnimi in mehanskimi komponentami. S tem nadzoruje vse, od koračnih motorjev do ventilatorjev. Njena sposobnost/ hitrost CPU je do 72 MHz. Odlična stvar pa so tudi tihi gonilniki, saj je komaj kaj slišati, tako da lahko imate ta tiskalnik tudi v svoji dnevni sobi ali spalnici.

9. Senzor za filament

Kaj bi lahko bilo bolj žalostno, kot to, da se lotite vseh priprav za tiskanje novega 3D modela in pustite tiskalniku, da deluje tudi, ko greste spat. Brez tega senzorja ne veste nikoli, če vas bo zjutraj čakal uspešno natisnjen izdelek ali pa nastala katastrofa.
Senzor filamenta pri Ender 3 S1 Pro vas obvesti, ko vam zmanjka filamenta. Tudi med tiskom, ko zmanjkuje filamenta, senzor to sporoči naprej in se postopek tiskanja hitro ustavi. Na ta način rešimo model pred katastrofo. Senzor pošlje ukaz za ustavitev dela in čakanje, da nov filament nadaljuje z delom.

8. LED lučka

Mnogi od nas preverjajo svoje 3D modele sredi noči. Ob nezadostni svetlobi je to skoraj nemogoče, zato je veliko uporabnikov začelo samih dodajat Led trakove okoli tiskalnika. Z Ender 3 S1 Pro vam ni treba dodatno zapravljati za LED trakove, saj je priložena nova LED lučka. Kul kajne? Lučka osvetli celotno vašo delovno postajo. S pomočjo Led svetlobe deluje boljše tudi prenos slike kamere, če jo imate.

CR-touch avtomatsko leveliranje mize

Tiskalnik je opremljen s CR-touch sistemom, ki nam ponuja 16-točkovno samodejno izravnavo na grelni postelji. Na ta način prihranimo veliko časa.

Specifikacije:

PRIMERJAVA MED ENDER 3 S1 IN ENDER 3 S1 PRO

Ne glede na to, kakšna bo vaša izbira, ne boste razočarani z nobenim od njiju. Oba sta odlična 3D tiskalnika z razumnimi cenami; oba imata neverjetne funkcije, ki bodo poenostavile in izboljšale vašo izkušnjo tiskanja.

Večina začetnikov 3D tiskanja ima težave že takoj na začetku, saj je zelo pomembno pravilno sestaviti tiskalnik. Če že takoj naredimo napako pri sestavljanju, je velika verjetnost , da bodo 3D tiski slabi. Ender 3 S1 Pro je zasnovan tako, da prepreči nepotrebne napake in izgubo časa s sestavljanjem. Pri predhodniku imamo ravno tako olajšan začetek, saj pride tudi Ender 3 S1 že delno sestavljen.

Oba tiskalnika imata ekstruder z neposrednim pogonom in dvojnim zobnikom. Ender 3 s1 je prvi v seriji Ender 3 , ki je imel tudi motorja na z osi, saj zagotavljata visokokakovostno tiskanje. Pri Pro verziji so seveda to lastnost obdržali. Oba tiskalnika nudita pomoč pri nadzoru količine filamenta s senzorjem za filament.

Prva pomembna razlika, katero morate upoštevati, če se boste odločali med Enderjem S1 in Ender S1 Pro je šoba, ki vzdrži do 300 stopinj. Če je vaš namen tiskati izdelke za domačo rabo, razne figurice, vaze, preprosti predmete, bo Ender 3 S1 zadovoljil vaše potrebe. Če pa se nagibate k bolj zahtevnim materialov, bi radi izdelovali tudi prototipe, razne modele, ki morajo biti izredno močni in so izpostavljeni tudi višjim temperaturam, pa vam svetujemo nakup Ender 3 S1 Pro, saj vam ravno ta tisklanik omogoča tisk do 300 stopinj. Oba tiskalnika lahko delata s skoraj vsemi vrstami filamentov, vendar ima Pro različica najvišjo temperaturo šobe 300 ℃, kar zagotavlja uspešen tisk Nylona in karbonskih vlaken.

Drugo razliko najdemo v podlogi ; Ender 3 S1 Pro ima magnetno podlago iz PEI materiala, katera se zaradi upogibanja ne zvija in prevzame svojo prvotno obliko. S to podlago ne potrebujete lepila, lopate ali traku. Če ste začetnik, je takšna podlaga nujna, saj tako ne boste pri odstranjevanju poškodovali 3D modela. Pri predhodniku-Enderju 3 S1 pa imamo PC odstranljivo magnetno podlago, katera je tudi boljša od osnovne navadne magnetne podlage. Razlika med PC in PEI je končni premaz. Obe podlogi delujeta po enakem principu- lahko ju preprosto upognemo in izdelek se bo odlepil. PEI podloga ima še posebno hrapavo strukturo premaza, katera pripomore k še hitrejšemu in elegantejšemu načinu odstranjevanja izdelka.

Enderju 3 S1 Pro so dodali novo funkcijo -tekoče hlajenje. Deluje bolje kot običajni ventilatorji, ki se običajno uporabljajo v tovrstnih napravah. Določene dele tiskalnika lahko ohladi hitreje kot običajen ventilator. Tradicionalni ventilatorji za hlajenje zavzamejo veliko prostora, novi koncept tekočega hlajenja pa zavzame komaj opazen kotiček pri 3D tiskalniku. Omeniti moramo še nov zaslon na dotik, LED lučko in ponovno poudariti revolucionarno PEI podlago, s katero ne boste več potrebovali Dimafix spreja ali 3dLac-a, saj odstranjevanje modelov ni bilo še nikoli tako preprosto.

Ali je Ender 3 S1 Pro vreden svoje cene?

Ta 3D tiskalnik ima ‘’sprite’’ kovinski ekstruder z direktnim pogonom in dvojnim zobnikom, samodejno izravnavo podlage s pomočjo CR-touch-a, 4,3-palčni zaslon na dotik s prijaznim uporabniškim vmesnikom, podpira 9 jezikov. Ima tudi odstranljivo PEI magnetno podlago in varnostni ročaj za varno odstranjevanje vroče platforme. Pomembno je tudi poudariti šobo , ki vzdrži do 300 ℃.
Zdaj se morda sprašujete kakšna bi bila primerna cena novega Creality tiskalnika, ki ima vse zgoraj naštete funkcije. No, brez skrbi, saj Creality ohranja razumno ceno za vse svoje izdelke in Ender 3 S1 Pro ni nič drugačen. Cena nove Pro različice je le 50 evrov več kot cena Ender 3 S1. To pomeni, da lahko dobite Ender 3 S1 Pro za 489 evrov. 

Zaključek

Ender 3 S1 Pro bo kmalu na trgu. Predstavili smo izjemne nove funkcije, ki vam odpirajo nove možnosti. Nova različica tiskalnika podpira filamente, kot so PLA,TPU, PETG, Nylon, SILK, ASA , PAHT,... in še več. Med ender 3 S1 in Ender 3 S1 Pro ni velike razlike, saj so osnovne funkcije enake. Creality mu je dodal zabavne dodatke kot so LED trakovi, zaslon na dotik in 9 različnih jezikov, možnosti povezave z WI-fi škatlo, sistem tekočega hlajenja in še več. Ender 3 S1 Pro ponuja vse prednosti, ki jih ima Ender-3 S1 , ne smemo pa pozabiti na majhno, a zelo pomembno novost- šobo , ki prenese do 300 stopinj Celzija.

cookie icon
Uporabljamo piškotke, da bi razumeli kako uporabljate spletno mesto in izboljšali uporabniško izkušnjo. To vključuje tudi personalizacijo vsebine in oglasov. Za urejanje ali odjavo uporabe piškotkov kliknite tukaj. Z nadaljevanjem ogleda spletnega mesta ali zaprtjem tega obvestila se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti

Spletna analitika

Oglasi

Spletni piškotki

Izberete lahko do 5 izdelkov za primerjavo:

    Primerjaj Zapri primerjavo