Tehnična podpora: POŠLJI EMAIL
whatsapp-logo-variant Created with Sketch. Whatsapp chat
Pod tem iskalnim nizom ni bil najden noben produkt.
Slovensko flag SL
Dostava

SERMOON D1 : Zakaj izbrati ta 3D tiskalnik?

31. 05. 2022.

Sermoon D1 je zaprti 3D tiskalnik modernega dizajna s senzorjem filamenta, tiho matično ploščo, popolnoma kovinskim ekstruderjem z direktnim pogonom, 4,3-palčnim zaslonom na dotik, dvojnim vijakom na Z-osi in še veliko več. Zaradi vsega tega lahko uvrstimo Sermoon D1 tako med industrijske tiskalnike, kot med 3D tiskalnike za domačo rabo. Zakaj bi torej izbrali Creality Sermoon D1? V tem pregledu 3D tiskalnika Sermoon D1 želimo razčleniti vse razloge, zakaj bi ga morali kupiti. Poglejmo si glavne značilnosti, prednosti in slabosti ter končno oceno Creality-jevega tiskalnika. 

Značilnosti 3D tiskalnika Sermoon D1

Dizajn

Prva stvar, ki vam bo padla v oči, ko boste videli Creality Sermoon D1, je njegov dizajn in kako lepo izgleda. Njegovi okvirji so izdelani iz srebrnih aluminijastih profilov, za vogale oziroma zaključke profilov pa so uporabili sivo plastiko. Zaključke namestite na koncu, sicer boste imeli kar nekaj težav pri njihovem odstranjevanju, če se pojavi potreba po razstavljanju tiskalnika. Sledite priloženih navodilom, kako sestaviti Sermoon D1.

Za stranske stene so uporabili plošče iz prozornega pleksi stekla, katere omogočajo, da lahko vidimo 3D model z vseh strani. Spredaj so še prozorna vrata, preko katerih dosežemo zaslon na dotik in skozi katera vzamemo natisnjeni izdelek.

Dimenzije 3D tiska

Vgrajena prostornina tega 3D tiskalnika je 280 x 260 x 310 mm. Kot smo omenili, je Sermoon D1 zaprt tiskalnik. V primerjavi z drugimi zaprtimi tiskalniki je Creality Sermoon D1 precej velik. Natisnemo lahko izdelke visoke do 310 mm, kar je odlično za zaprti 3D tiskalnik. Če iščete 3D tiskalnike, ki nudijo še večje dimenzije tiska pa vam svetujemo, da so ogledate CR-10 MAX.

Ekstrudor z direktnim pogonom

No, verjetno že poznate prednosti tiskanja z ekstrudorjem z direktnim pogonom; poleg tega ima Sermoon D1 popolnoma kovinski ekstruder, čigava trdna konstrukcija pozitivno vpliva na kvaliteto tiska. Hotend lahko doseže kar 250 ℃. Miza pa se lahko segreje do 110°C, zato je tiskalnik odličen za filamente, kot so ABS, PETG, PLA, ASA in druge.

Napajalnik s spremenljivo napetostjo

Različne napetosti so velik problem, ko govorimo o napajanju. To lahko pokvari tiskarsko delo in tudi 3D tiskalnik. Zaradi prilagodljive funkcije tiskalniku Sermoon D1 to ne predstavlja problema. 3D-tiskalnik se lahko prilagodi redkim napetostim, tako da 3D izdelek ostane nepoškodovan. To je pomembna lastnost za tiste ljudi, ki jih skrbijo težave z napetostjo.

Poleg tega funkcija za obnovitev tiskanja zagotavlja, da lahko nadaljujete s postopkom tiskanja, če pride do težave z elektriko. Tako lahko začnete tam, kjer ste končali in prihranite čas.

 

Tiha matična plošča

Če ste že kupili Sermoon D1, morate vedeti, da matična plošča ni brezšumna. Ampak ja, ta 3D tiskalnik lahko deluje skoraj tiho. Hrup, ki ga ustvarja vas ne bo motil, saj je komaj opazen. To je velika prednost v primerjavi z drugimi tiskalniki, ki so na voljo na trgu. Če iščete 3D tiskalnik za domačo rabo in nimate posebne delavnice, bo ta 3D tiskalnik prava odločitev.

32-bitna matična plošča deluje skoraj tiho skupaj s tihim koračnim gonilnikom. Ne pozabite, da je tiskalnik v celoti zaprt. Vse to zagotavlja minimalno raven hrupa in zagotavlja mirno delovno okolje. 

Barvni zaslon na dotik

Druga odlična lastnost Sermoon D1 je barvni zaslon na dotik, tako boste lahko tiskalnik upravljali preko zaslona. Vse, kar morate storiti, je, da pritisnete svoj ukaz in pazite, ko se konča. Velikost zaslona na dotik je 4,3 palca. Nagnjen zaslon omogoča lažje gledanje in nadziranja funkcij. Lokacija zaslona na tiskalniku pa mogoče ni bila najbolj premišljena, saj morate med tiskanjem odpreti vratca. 

Sestavljanje 3D tiskalnika

Creality Sermoon D1 ni sestavljen, tako da, če ne uživate v sestavljanju in v konceptu (DIY) 'naredi si sam', se vam bo to morda zdela manjša težava. Drugi pa se bodo verjetno zabavali med sestavljanjem svojega novega tiskalnika in se učili, kako naprava deluje. Sledite napotkom in si oglejte slike, ki opisujejo pravilen način sestavljanja 3D tiskalnika. Ne skrbite, če niste tehnični tip, saj je tiskalnik zelo lahko sestaviti.

Senzor za filament

Kolikokrat so se 3D ustvarjalci pritoževali, da so ure 3D tiskanja uničene, ker niso ugotovili, kdaj jim bo zmanjkalo filamenta. Ob upoštevanju takih nevšečnosti je Creality dodal na Sermoon D1 senzor za filament, kateri vam sporoči, ko boste potrebovali nov filament za tiskanje. 

Dvojni vijaki na Z-osi

Dvojni vijaki zagotavljajo dobro sinhrono gibanje po Z-osi, kar pripomore k visokokakovostnim rezultatom 3D tiskanja.

Veliki gumbi za izravnavanje mize

Sermoon D1 nima avtomatskega izravnavanja mize, zato pa sta na voljo 2 velika vrtljiva gumba, s katerima je zelo preprosto uravnati mizo. Nič težko, samo zasukaš in ustrezno obrneš. Če pa želite, je tudi opcija nadgradnje z BL-touch ali CR-touch  da boste lahko avtomatsko uravnavali mizo.

Prednosti in slabosti 3D tiskalnika Sermoon D1

Prednosti

• Privlačen dizajn

• večje dimenzije tiska

• močno ogrodje

• Zagotavlja toplo okolje v celotnem postopku tiskanja

• Ima manj temperaturnih sprememb, ki spodbujajo visoko kakovost in dosledno tiskanje.

• Ima senzor za filament

• Cena tiskalnika je ugodna

• Dobro za delo z visokotemperaturnimi filamenti

• Najtišji 3D tiskalnik, ki je na voljo

• Omogoča opazovanje tiskanja iz vseh smeri zaradi prozornih sten

 

Slabosti

• Na kartici SD ne sme biti več kot 20 modelov

• Zgornji del tiskalnika je odprt, vendar to ne vpliva na kakovost 3D-tiskov

• Zaslon na dotik je v notranjosti 3D tiskalnika, kar povzroča nevšečnosti med tiskanjem ABS-a in ostalih občutljivih filamentov

• Nima možnosti samodejnega izravnavanja mize (CR-touch)

Katere filamente lahko tiskate s Sermoon-om D1?

Creality Sermoon D1 je odličen za tiskanje visokotemperaturnih filamentov kot so PETG, ASA, ABS in TPU. Ker je zgornji del tiskalnika odprt, lahko od tam uhaja toplota, zato morda ne bo tiskanje ABS-a vedno uspešno.

Če posplošimo, lahko rečemo, da nismo imeli velikih pričakovanj med tiskanjem s Sermoon-om D1. Po končanem tiskanju pa smo bili vsi prijetno presenečeni, saj je bil končni izdelek odlično natisnjen. Tudi rezultati tiskanja filamentov, kot sta TPU in PETG so bili neverjetni. Tiskalnik se je odlično ujel s fleksibilnimi filamenti, predvsem zaradi ekstrudorja z direktnim pogonom.

Prednosti nakupa 3D tiskalnika z ohišjem

Ni dvoma, da je Sermoon D1 eden najlepše oblikovanih 3D tiskalnikov Creality. Od prozorno steklenih stranic do aluminijastega okvirja je vse skupaj preprosto čudovito! Creality Sermoon D1 je zaprt tiskalnik, kar prinaša veliko prednosti, ki jih lahko izkoristi uporabnik.

Ohišje je prozorno, tako da lahko opazujete, kaj se dogaja v 3D tiskalniku. Čeprav vrh ni zaprt, tiskalnik odlično deluje. Brez težav lahko tiskate filamente kot so ABS, PLA, PETG, TPU in podobno.

Zaprt 3D tiskalnik pomaga vzdrževati enakomerno temperaturo znotraj delovnega prostora, kar ima zelo pomembno vlogo pri tiskanju bolj občutljivih filamentov. To izboljša kakovost tiska, ujame strupene hlape in ohranja čisto okolje vašega delovnega prostora. Poleg tega preprečuje nabiranje prahu v notranjosti tiskalnika, kar posledično podaljša njegovo življenjsko dobo.

Ohišje je namenjeno tudi zaščiti tiskalnika pred morebitnimi poškodbami. Druga velika prednost ohišja je, da zmanjša hrup tiskalnika, tako da je v času tiskanja skoraj tih. V primeru, da imate otroke ali hišne ljubljenčke, je Sermoon D1 najboljša izbira, saj zaradi ogrodja ne morejo priti v stik z vročimi deli tiskalnika.

Zaključek

Po reviziji in razpravi ostaja vprašanje, ali je Sermoon D1 vreden svojega denarja?

Kovinski ekstruder z direktnim pogonom je odlična lastnost, ki deluje v korist Sermoon-u D1. Tudi ohišje zagotavlja bolj stabilno okolje, tako da lahko tiskate celo ABS, edini minus, ki ga ima tiskalnik je ta, da so zaslon na dotik postavili znotraj ohišja. Nadležno je odpirati vratca vsakič, ko je treba spremeniti nastavitve tiskanja.

Glede kakovosti natisnjenih izdelkov moramo reči, da smo navdušeni. Tiskalnik deluje izjemno tiho, kar je velik plus.

Sermoon D1 je sposoben izdelati dosledne in visokokakovostne natise; ima senzor za filament, odlično deluje z visokotemperaturnimi in fleksibilnimi filamenti ter delo opravlja tiho. Videz je dodaten bonus in cena je na dosegu roke. Mislimo, da je vreden svoje cene.

Preden sprejmete kakršno koli odločitev, vam predlagamo, da sami opravite nekaj raziskav in se nato odločite. Če želite kupiti svoj prvi 3D tiskalnik, preverite še: KAKO IZBRATI PRAVI 3D TISKALNIK – VODNIK ZA NAKUP 3D TISKALNIKA.

Uporabljamo piškotke, da bi razumeli kako uporabljate spletno mesto in izboljšali uporabniško izkušnjo. To vključuje tudi personalizacijo vsebine in oglasov. Za urejanje ali odjavo uporabe piškotkov kliknite tukaj. Z nadaljevanjem ogleda spletnega mesta ali zaprtjem tega obvestila se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti

Spletna analitika

Oglasi

Spletni piškotki

Izberete lahko do 5 izdelkov za primerjavo:

    Primerjaj Zapri primerjavo