Tehnična podpora: Pošlji e-sporočilo
whatsapp-logo-variant Created with Sketch. Whatsapp pogovor
B2B
Pod tem iskalnim nizom ni bil najden noben produkt.
Slovensko flag SL
Dostava

Thingiverse in brezplačni 3D modeli

12. 09. 2022

Želite kupiti 3D tiskalnik ali ste ga mogoče že kupili pa ne znate risati 3D modelov? Ne skrbite, saj nas je veliko takšnih, ki ne znamo še 3D modelirati :) Ta članek je namenjen vsem 3D ustvarjalcem, ki iščete nove ideje ali zanimive 3D modele za natisniti. Pregledali smo najbolj znane strani z brezplačnimi 3D modeli in sestavili listo najboljših ponudnikov STL datotek; od Thingiverse, Cults3d, Free3D pa vse do novega Thangs iskalnika.

V naši 3D skupnosti boste srečali veliko ljudi, ki radi delijo svoje najboljše 3D modele. 3D ustvarjalci nimajo nobenih omejitev pri prenašanju svoje domišljije in kreativnosti v digitalni svet. Zahvaljujoč ustvarjalcem in 3D platformam, kot je Thingiverse, se znanje in dizajni delijo po vsem svetu, 3D tehnologijo pa ne opazijo le proizvajalci in večje industrije, temveč tudi navadni ljudje. Če se želite naučiti ali samo preizkusiti program za 3D modeliranje, predlagamo, da najprej preverite začetnikom prijazne programe, kot so Tinkercad, SketchUp ali Blender.

Spodaj boste našli najboljša spletna mesta za prenos brezplačnih 3D modelov za 3D tiskanje:

1. THINGIVERSE

Thingiverse je leta 2008 ustvaril Zach Smith, kateri je delal za MakerBot Industries. Thingiverse je bil kreiran z namenom izmenjave uporabniško ustvarjenih digitalnih datotek in odprtokodnih zasnov strojne opreme. Prenesene datoteke lahko namreč ustvarite in uporabite v svojih 3D-tiskalnikih, laserskih rezalnikih ali rezkalnih strojih za ustvarjanje modelov, ki so v skupni rabi na spletnem mestu.

Thingiverse je uporabniku prijazna platforma, enostavna za uporabo in za prenos željenih 3D modelov. Če iščete nekaj specifičnega, lahko uporabite filtre za lažje in hitrejše iskanje; tako lahko najdete najnovejše modele ali najbolj priljubljene. Izberete lahko modele določenega uporabnika ali zbirke, modele z licencami, datoteke za učenje in različne 3D modele za izdelavo orodij, igrač, pripomočkov ali česa drugega.

Thingiverse je najbolj priljubljeno spletno mesto z brezplačnimi 3D modeli, ki se uporabljajo v DIY in 3D skupnostih. Tukaj lahko najdete datoteke STL za različne nadomestne dele strojev, okraske ali preprosto nekaj, kar je preveč kul, da ne bi natisnili z vašim 3D tiskalnikom 😊

Če zdaj preverimo, kateri so najbolj priljubljeni 3D modeli v zadnjem tednu, najdemo naslednje predmete:

2. MY MINI FACTORY

MyMiniFactory je bila predstavljena leta 2013 in je postala eno največjih 'skladišč' datotek STL na svetu. Sprva so bile vse datoteke in 3D-modeli brezplačni, potem pa so 3D ustvarjalcem omogočili, da lahko nekaj zaslužijo, medtem ko razvijajo kul 3D predmete. Od leta 2018 lahko 3D izdelovalci in oblikovalci promovirajo svoje delo, delijo 3D kreative in iz tega ustvarjajo dobiček.

Če zdaj preverimo MyMinyFactory, opazimo, da so tukaj modeli razvrščeni po kategorijah, kot so moda, igre, pripomočki, izobraževanje, dom in vrt in še veliko več.

Poglejmo, katere so ta teden najbolj priljubljene STLdatoteke iz različnih kategorij:

3. CREALITY CLOUD

Creality Cloud je verjetno najnovejša izmed omenjenih 3D strani z brezplačnimi 3D modeli. Vsi smo slišali za Crealityjeve neverjetne 3D tiskalnike, skenerje in druge pripomočke v 3D svetu. V zadnjem času so gradili tudi lastno platformo, kjer si lahko 3D ustvarjalci izmenjujejo nasvete in trike, prenašajo ali nalagajo 3D modele in sodelujejo v kreiranju največje 3D skupnosti. V tej aplikaciji dobite veliko več kot le brezplačne 3D modele. Tukaj lahko najdete vse nove izdelke Creality,  njihove kampanje, vdelano programsko opremo in vse, kar potrebujete za 3D tiskanje. V 3D knjižnici dobite brezplačne 3D modele, ki so razvrščeni v različne kategorije kot so živali, rastline, medicina, letala, igre, stroji, pripomočki, DIY, skenirani 3D modeli in drugo. Na voljo so tudi posebne kolekcije, kot so 3D Printer Calibration Cubes, dodatki za brezpilotna letala, enostavni 3D modeli za začetnike, svet dinozavrov, itn.…

Najbolj priljubljeni 3D modeli so trenutno:

4. CULTS3D

Cults3D je digitalna tržnica za 3D tiskanje in oblikovanje, ki vam pomaga odkriti vse, kar lahko naredite s 3D tiskalnikom (FDM, SLA, DLP, SLS) ... Če ne veste, kako narediti svoj 3D model, morate preveriti Cults3D. Ima najboljše datoteke STL, tukaj lahko pridobite tudi kode kuponov za nakup tiskalnikov ali filamentov, poleg tega pa ima celo vrsto tekmovanj v 3D-tiskanju. Tako kot My Miny Factory tudi Cults3D ponuja brezplačne 3D modele in tudi plačljive. Deljenje je 100 % brezplačno in vas ne bo stalo nič. Več prenosov ko se zgodi vašemu modelu, več denarja zaslužite!

Najbolj priljubljeni modeli tega tedna:

5. PINSHAPE

Še eno odlično spletno mesto za brezplačne datoteke STL je Pinshape. Podjetje Pinshape je bilo ustanovljeno leta 2013, vendar ga je šele leta 2016 prevzel Formlabs. Predstavlja spletno 3D skupnost in tržnico iz Kanade. To je tudi kraj, kjer lahko najdete brezplačne ali plačljive 3D modele v 7 kategorijah. Vsak 3D-model ima tudi oznako, ki vam pomaga ločiti model SLA od FDM, in poseben žebljiček, ki je odvisen od ambasadorja 3D-modela.

Najbolj priljubljeni modeli tega tedna:

6. STL FINDER

STL finder je iskalnik brezplačnih 3D modelov. Stran je zelo enostavna za uporabo, saj morate le vnesti ime predmet ali ime modela, ki ga iščete. Iskalnik STL bo pregledal vsa glavna '3D skladišča' in predlagal vse modele, povezane z vašo poizvedbo, ki jo najdete na drugih spletnih mestih. Koncept iskanja najboljših STL datotek je bolj podoben Googlu 😊 To spletno mesto vam bo prihranilo čas pri iskanju vseh 3D ponudnikov. Uporaba je popolnoma brezplačna, zato ne izgubljajte časa in z le nekaj kliki poiščite najboljši 3D model.

7. CG TRADER

CG trader predstavlja digitalno tržnico, kjer lahko prodajate ali kupujete 3D modele ali pa si jih shranite brezplačno. Tukaj boste našli modele za 3D tiskanje, primerne za FDM ali industrijski SLS 3D tiskalnik. Njihovo spletno mesto je razvrščeno v devet kategorij, ki vključujejo umetniške skulpture, dodatke za pripomočke, matematično umetnost, modne izdelke in številne druge predmete. 3D modeli so na voljo v vseh standardnih formatih datotek, vključno z OBJ, STL in WRL.

Tukaj so najbolje prodajani 3D modeli tega tedna:

Najbolj priljubljeni brezplačni 3D modeli na CGtrader-ju:

8. THANGS

Tukaj imamo še eno spletno mesto, ki ni samo odlično 'skladišče' za 3D modele, ampak je tudi močan iskalnik. Thangs je platforma, ki jo lahko najbolje razložimo s primerjavo z Googlom; kar je Google naredil pri indeksiranju 2D podatkov, kot so besedilo in slike, Thangs počne za fizične predmete in 3D modele.

Geometrijski iskalnik Thangs omogoča ustvarjalcem, da najdejo STL datoteke s širokim naborom iskalnih izrazov, ki temeljijo na fizičnih lastnostih, merah in značilnostih predmeta. To spletno mesto lahko tudi prepozna podobnosti in razlike med 3D modeli, prepozna, kako se deli prilegajo ali so si podobni, in daje natančne napovedi o funkciji vsakega predmeta, materialih, stroških, zmogljivosti in drugem.

Najbolj priljubljeni 3D modeli tega tedna:

9. FREE3D

Free3D je odlična digitalna tržnica za iskanje brezplačnih 3D modelov in plačljivih STL datotek. Na tej strani lahko najdete več kot 17.000 popolnoma brezplačnih 3D modelov. Za lažje iskanje so 3D modeli kategorizirani; lahko najdete kategorije, kot so arhitektura, vozila, liki, letala, živali, pohištvo, rastline, šport in še več. Drug način za ločevanje modelov so ikone/kategorije na sredini strani; izbirate lahko med modeli Blender, modeli Cinema 4D, 3ds Modles, modeli Maya, modeli FBX, modeli OBJ, modeli Animatel in drugimi. Na žalost ne moremo čisto vsakega predmeta na Free3D 3D-natisniti s tiskalnikom FDM, a vseeno boste na tem mestu zagotovo našli nekaj 3D draguljev 😊

Najbolj priljubljeni 3D tiski tega tedna:

cookie icon
Uporabljamo piškotke, da bi razumeli kako uporabljate spletno mesto in izboljšali uporabniško izkušnjo. To vključuje tudi personalizacijo vsebine in oglasov. Za urejanje ali odjavo uporabe piškotkov kliknite tukaj. Z nadaljevanjem ogleda spletnega mesta ali zaprtjem tega obvestila se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti

Spletna analitika

Oglasi

Spletni piškotki

Za primerjavo lahko izberete do 5 izdelkov:

    Primerjaj Zapri primerjavo