Tehnična podpora: POŠLJI EMAIL
whatsapp-logo-variant Created with Sketch. Whatsapp chat

Zakaj je Ender 3 V2 trenutno najbolj priljubljen 3D tiskalnik?

05. 10. 2021.

Pred nekaj leti so bili 3D tiskalniki dragi stroji, namenjeni predvsem velikim korporacijam in tovarnam, sedaj pa predstavljajo cenovno dostopne in uporabne naprave, namenjene inženirjem, oblikovalcem in ljubiteljem 3D tehnologije.

V 3D industriji se je pojavilo ogromno blagovnih znamk različnih tiskalnikov in verjamemo, da ni lahko izbrati tistega, ki vam bo najbolj ustrezal. Odločili smo se, da vam olajšamo postopek izbire, zato smo sami analizirali trg ter primerjali različne blagovne znamke.  Ugotovili smo, da je podjetje Creality v samem vrhu 3D industrije. Ta blagovna znamka je izdala vrsto izdelkov in Ender 3 V2 je zagotovo eden izmed njihovih najbolj priljubljenih 3D tiskalnikov.

Blagovna znamka Creality s sedežem v Shenzhenu si je prislužila ugled s proizvodnjo kakovostno izdelanih 3D tiskalnikov, ki zagotavljajo odlično natisnjene izdelke. Leta 2018 je izdala prvi cenovno ugoden Ender 3 tiskalnik in s tem postala zvezda med proizvajalci cenovno dostopnih 3D tiskalnikov.

Creality Ender 3 V2 je stroškovno učinkovit FDM 3D tiskalnik, ki zagotavlja zanesljivo delovanje vsakič, ko želite nekaj natisniti. Našli boste nove izzive v 3D tiskanju, ki so kot nalašč za mala podjetja, začetnike ali podjetja s svojo proizvodnjo.

Ender 3 V2 je združljiv s programsko opremo, kot sta Cura in Simplify3D. Ta napredna programska oprema za rezanje pretvarja 3D modele v razumljiva navodila za tiskalnik. Omogoča vam urejanje 3D modelov, prednastavljanje profilov in samodejno dodajanje struktur.

 

Nove funkcije in izboljšave 3D tiskalnika Ender 3 v2

Creality je dodelal in ustvaril nadgradnje pri strojni opremi Enderja 3 V2. Z novo različico boste dobilli napajalnik Meanwell, steklo za tiskanje s carborundum premazom, novo 32-bitno matično ploščo, senzor za filament ter izboljšan uporabniški vmesnik.

Sodoben barvni vmesnik in 4,3 -palčni barvni zaslon HD

Našli boste barvit vmesnik, ki je boljši od prvotnega modela Ender 3, saj omogoča enostavnejše upraljavljanje tiskalnika.

Vmesnik je opremljen s 4,3-palčnim barvnim zaslonom HD, jasna zasnova zaslona pa naredi celoten napravo uporabniku prijaznejšo. Ta zaslon je poseben, saj je snemljiv. Dokler je kabel priključen, lahko odstranite zaslon, zaradi česar je naprava bolj prilagodljiva za upravljanje.

Kompaktna oblika

V celotni zasnovi Ender 3 V2 lahko najdete kanček minimalizma. Trdno in stabilno kovinsko ohišje ima profesionalen videz, ne zavzame veliko prostora in ga lahko enostavno sestavite.

Carborundum steklena plošča

Proizvajalci so uporabili kaljeno steklo s Carborundum premazom za oblikovanje boljše tiskalne podlage, ki je pritrjena na aluminijasto ploščo. Mizo lahko hitro segrejete in izdelek po končanem tisku preprosto odstranite. Kaljeno steklo ima daljšo življenjsko dobo kot magnetna podloga in odlično deluje s pršilom Dimafix ali s 3Dlacom.

Zaradi dobro segrete podlage boste dobili odlične prve natisnjene sloje. Material kot je PETG se mora tiskati na segreti podlagi in zaradi dobro segrete mize ne boste imeli težav z vihanjem robov natisnjenih 3D modelov (warping). Podlago 3D tiskalnika lahko ogrejete do 110 ℃.

Smart Senzor

Ender 3 V2 vam daje možnost, da nadaljujete s tiskanjem po izpadu električne energije. S takšno prednostjo bodo vaši 3D tiski nadaljevali brez težav, med ponovnim zagonom sistema se bo tiskalnik točno spomnil, kje je ostal.

Nadgrajena matična plošča

Običajni 3D tiskalniki imajo precej glasno matično ploščo, zato je Creality poskušal rešiti težavo z nadgradnjo tišje verzije takšne plošče. Deluje dosledno, hkrati pa ohranja raven hrupa pod 50 DB. Industrijski zelo tihi gonilniki so cenovno ugodni in imajo odlične funkcije. Creality Ender-3 V2 ima zdaj tiho 32-bitno matično ploščo z notranjim naborom čipov 2530.

Napetost osi XY

Ta novi Ender 3 V2 vam pomaga pri zelo hitri nastavitvi napetosti jermena. Pas lahko privijete in odvijete vijake, da ohranite ustrezno napetost.

V-vodilo

3D tiskalnik ima zasnovo z nizko upornostjo, ki oblikovanju doda stabilnost. Poleg tega zaradi trpežnega materiala ponuja trajno zmogljivost.

Škatla za orodje

Vsak potrebuje blizu svojega tiskalnika tudi razna orodja, zato so se spomnili odlično izkoristiti prostor pod podlogo. Škatla za shranjevanje orodja je namreč skrita pod ploščadjo. Vsa orodja, kot so igle, klešče in drugo, so na voljo v tej majhni skriti škatlici. Upamo, da vam bo to malo presenečenje všeč.

 

Razlike med Ender 3 , Ender 3 PRO in Ender 3 V2

Med iskanjem tiskalnikov Creality se boste morda počutili zmedene, saj je blagovna znamka izdala že nekaj različnih modelov Ender serije - Ender 3, Ender 5 PRO, Ender 3 MAX,…. Tokrat smo primerjali: Ender 3, Ender 3 PRO in Ender 3 V2.

Primerjava lastnosti

Ender 3 je odprtokodni tiskalnik, ki vam ponuja možnost tiskanja 3D izdelkov od manjših do srednjih dimenzij po razumnem cenovnem razredu. Ena izmed najpomembnejših lastnosti je njegova stabilnost. Ender 3 ima navadno podlago, katera se lahko segreje v 5 minutah do 110 stopinj Celzija. Takšna podlaga pa ima žal krajšo življensko dobo. Najboljša podlaga je steklo, saj ima najdaljšo življensko dobo ter z uporabo spreja Dimafix ali 3D-lac se 3D izdelek odlično pritrdi na mizo med tiskanjem, kasneje pa se ga lažje odstrani. Poleg tega nudi  tiskalnik tudi opcijo nadaljevanje tiska ob izpadu elektrike.

Pri tiskalniku Ender 3 PRO je Creality naredil nekaj izboljšav, dodali so magnetna podlago, katera je popolnoma odstranljiva in prilagodljiva, kot novost so predstavili tudi napajalnik Meanwell. Ob izpadu elektrike si tiskalnik zapomni, kje je ostal in nato nadaljuje s tiskom.

Ender 3 V2 je s svojo novo stekleno podlago, ki je nadomestila magnetno podlogo, zagotovil uspešno prvo plast tiska. Pri temu tiskalniku dobimo tudi novo matično ploščo, katera deluje hitreje in tišje. Obdržal se je napajalnik Meanwell in funkcija nadaljevanja tiska ob izpadu elektrike.

Na zgornjih slikah lahko vidimo napredek tiskalnikov Ender 3 serije (z leve proti desni : Ender 3, Ender 3 PRO, Ender 3 V2)

Hitrost tiskanja

Nekateri strokovnjaki raje uporabljajo počasne 3D-tiskalnike, da bi dobili boljše podrobnosti in jedrnate odtise. Pri Enderju 3 V2 in Enderju 3 PRO lahko tiskate do 180mm/sekundo, pri osnovnem modelu Ender 3 pa je omogočen hitrejši tisk z 200mm/sekundo.

Enostavnost uporabe

Vsi trije modeli Ender so uporabniku prijazni tiskalniki, katere je enostavno ročno kalibrirati. Imate pa tudi možnost avtomatskega leveliranja mize, in sicer lahko dodatno namestite BL-touch, kateri vam bo sam uravnal oddaljenost šobe od podlage.

Oblika tiskalnika

Tiskalniki serije Ender 3 imajo enostaven dizajn z visoko kakovostno podlago za tisk, imajo koleščka z izrezom V in aluminijaste profile, kateri pripomorejo k bolj stabilnemu tisku. To so bile ene izmed prvih nadgradenj osnovnega modela.

Zasnova Ender 3 PRO je podobna Enderju 3, čeprav ima nekaj nadgradenj. Uporabniki bodo izkoristili okrepljeno os Y za boljšo stabilnost.  Najboljši dizajn pa ima Ender 3 V2, saj ima drugačno postavitev mehanskih delov. Npr. napajalnik najdemo na drugem mestu, dodana je bila škatlica z orodji in premični zaslon za lažjo uporabo.

Kako sestaviti 3D tiskalnik Ender 3 V2 

Za sestavljanje delov potrebujete približno 1 uro. Preden lahko pričnete tiskati z Enderjem 3 V2, morate uporabiti ustrezne komponente tiskalnika in orodja ter pravilno sestaviti tiskalnik.

Sestaviti morate okvirje, osi XY, pravilno morate namestiti profile in postaviti kolesa. Nepravilna nastavitev Ender 3 V2 bo vplivala na kakovost tiskanja.

Poglejte si videoposnetek, ki nam natančno prikazuje, kako razpakirati in uspešno namestiti Ender 3 V2:

Ender 3 V2 - Ali ga je vredno kupiti?

 Creality Ender 3 V2 je odlična izbira za tiste, ki radi zamenjajo svoje stare 3D tiskalnike, ali za tiste, ki bi se radi prvič poskusili v 3D tiskanju. Omogoča vam najnovejše funkcije in dele za lažji postopek tiskanja. S poslovnega vidika je ta tiskalnik odlična naložba. Razmerje med ceno in kakovostjo kaže vrednost tiskalnika in lahko smo prepričani, da nam Creality z Enderjem 3 V2 resnično daje veliko.

Poiščete lahko tudi nadgradnje tiskalnika in jih uporabite za tiskanje zahtevnejših filamentov, kot sta fleksibilen filament ali filament z ogljikovimi vlakni . S pravimi nadgradnjami se lahko Ender 3 V2 primerja tudi s profesionalnimi tiskalniki, katere uporabljajo v raznih industrijah in proizvodnjah. Med nadgradnjami so najbolj priljubljeni naslednji dodatki:

Micro Swiss direct drive extrudor (ponuja dvojno pogonsko gonilo , enostavno nalaganje filamentov, lahka aluminijasta karoserija, kratka a močno omejena pot filamenta omogoča tiskanje fleksibilnih filamentov, najlona in filamentov s karbonskimi vlakni)

BL- touch (predstavlja samodejni izravnalni senzor za 3D tiskalnike, ki lahko natančno izmeri odmik šobe od površine podlage in omogoča uporabniku lažji začetek tiskanja ter manj neuspešnih tiskov.)

Laserski gravirni stroj (Laserska gravirna glava gravira logotipe, črtne kode, promocijske izdelke... Graviramo lahko na različne materiale kot so led, plastika, steklo, kovina, …)

Creality Extrusion Pack direct drive (Lahek in majhen, a z izjemnim navorom in ločljivostjo. S tem estruderjem boste lahko uporabljali lažje motorje, saj boste potrebovali manj navora za isto potisno silo s filamentom - tiskalniki s Bowden ekstruderjem  postanejo močni in zanesljivi. Idealno za tiskanje fleksibilnih filamentov.)

Ekstruder za Višje Temperature (lahko tiskate različne materiale do 300 stopinj Celzija)

 

Spodaj si lahko ogledate različne 3D izdelke, vse natisnjene z Ender 3 V2 tiskalnikom:

Sami smo se odločili za nadgradnjo Micro Swiss ekstrudorja in ob tem posneli tudi kratek video, ki bo objavljen v naslednjih dneh.

Ugotovili smo, da preprost in cenovno dostopen tiskalnik kot je Ender 3 V2  pokaže, da lahko tekmuje tudi v ligi velikanov in se lahko njegovi izdelki primerjajo s 3d modeli precej dražjih konkurentov.

 

 

 

 

 

Uporabljamo piškotke, da bi razumeli kako uporabljate spletno mesto in izboljšali uporabniško izkušnjo. To vključuje tudi personalizacijo vsebine in oglasov. Za urejanje ali odjavo uporabe piškotkov kliknite tukaj. Z nadaljevanjem ogleda spletnega mesta ali zaprtjem tega obvestila se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti

Spletna analitika

Oglasi

Spletni piškotki

Izberete lahko do 5 izdelkov za primerjavo:

    Primerjaj Zapri primerjavo