Tehnična podpora: Pošlji e-sporočilo
whatsapp-logo-variant Created with Sketch. Whatsapp pogovor
B2B
Pod tem iskalnim nizom ni bil najden noben produkt.
Slovensko flag SL
Dostava

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji uporabe spletne trgovine AzureFilm (azurefilm.com) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje, Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Z uporabo te spletne strani se obiskovalec (kupec) strinja s splošnimi pogoji poslovanja. Obiskovalec, ki bo vnesel kakršnekoli podatke, je dolžan vnašati samo točne in resnične podatke, informacije, gradiva, itd.. Netočne in neresnične podatke bomo obravnavali kot zlorabo, in jo predali ustrezni pravni službi. Podatke pridobljene preko spletnih obrazcev in pri naročanju, bomo uporabili le v namene poslovanja podjetja AzureFilm d.o.o.

VAROVANJE PODATKOV IN ZASEBNOSTI

V podjetju AzureFilm d.o.o., se zavedamo pomena zasebnosti in se zavzemamo za popolno zasebnost naših strank. Zagotavljamo vam, da z osebnimi podatki ravnamo odgovorno in spoštljivo ter jih skrbno varujemo skladno z veljavnimi predpisi v Republiki Sloveniji, evropskimi zahtevami uredbe GDPR in internimi akti podjetja AzureFilm d.o.o. Do vaših osebnih podatkov imajo dostop le pooblaščeni zaposleni v podjetju AzureFilm d.o.o. in pogodbeni obdelovalci izključno v okviru namenov, ki so predstavljeni v pristopni izjavi. Dostop do osebnih podatkov je omejen izključno na obseg in namen, ki sta potrebna za nemoteno izvajanje delovnih procesov, izvajanje prodajnega procesa in trženjskih namenov skladno s privolitvijo.

UPRAVLJALEC OSEBNIH PODATKOV

V okviru blagovne znamke AzureFilm v Sloveniji je upravljalec osebnih podatkov podjetje AzureFilm d.o.o., Orleška cesta 16, 6210 Sežana (identifikacijska številka: SI58587837; matična številka: 7095228). Osebne podatke zbiramo, hranimo in obdelujemo skladno z določbami Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkovin o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov), z vsebino določb Zakona o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07 s spremembami; ZVOP-1), ter vsemi internimi akti obdelovalca, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Na območju Slovenije imamo spletno trgovino www.azurefilm.si,  zadovoljstvo z izdelki sta temeljni vrednoti, za kateri se zavzemamo, zato s posebno skrbnostjo in odgovornostjo obravnavamo tudi osebne podatke strank. Zavzemamo se za zakonito, pošteno in pregledno obdelavo osebnih podatkov, pri čemer skrbimo, da imajo do njih dostop le pooblaščeni in kompetentni zaposleni, ki z osebnimi podatki ravnajo skladno s predpisi in jih ščitijo pred zlorabo ali uničenjem ves čas zakonite obdelave.

NAČINI PRIDOBIVANJA IN VRSTE OSEBNIH PODATKOV

Osebne podatke zbiramo oziroma sprejemamo na različne načine:

- Z vpisnico za pristop k bazi kupcev AzureFilm. Podatke vnesemo prek spletnega vmesnika v glavno elektronsko bazo podatkov.
- Z registracijo na spletni strani AzureFilm Slovenija www.azurefilm.com preko spletnega obrazca. Pri tem načinu vpisa se vaši podatki v roku 4 tednov prenesejo v glavno elektronsko bazo podatkov.
- Ob prijavi na e-novice na spletni strani AzureFilm Slovenija www.azurefilm.com. Pri tem načinu vpisa se vaši podatki v roku 4 tednov prenesejo v glavno elektronsko bazo podatkov.
- Ob uporabi spletne strani. Pri tem gre za spletne piškotke, o čemer si lahko več preberete v nadaljevanju.
- Občasno preko nagradnih iger, natečajev in aktivnosti za člane, pri čemer je potrošnik vedno seznanjen z namenom zbiranja in uporabe osebnih podatkov.
- Preko družabnih omrežij in drugih marketinških orodij, kot so aplikacije, pri čemer je potrošnik vedno seznanjen z namenom zbiranja in uporabe osebnih podatkov.
- Preko vaših vprašanj po elektronski pošti, navadni pošti ali prek drugih oblik komunikacije, ki temeljijo na osebnih podatkih.

Oseba, ki s privolitvijo odda svoje osebne podatke in vsaj en kontaktni podatek, vstopi v bazo kupcev AzureFilm. Vpis v bazo je brezplačen in z njim stranka nima nikakršnih obveznosti.
Za nadaljnjo uporabo in obdelavo pridobivamo in hranimo naslednje podatke:

- osnovni osebni podatki za registracijo (ime, priimek, naslov, e-naslov, mobilna ali stacionarna številka);
- uporabniško ime in geslo;
- dodatni osebni podatki (datum rojstva in spol);
- osebne izkušnje in mnenja o izdelkih;
- podatki za izstavitev računa v spletni trgovini (številka plačilne kartice, datum veljavnosti, CVV-koda, naslov za dostavo in izstavitev računa);
- podatki o nakupih in transakcijah (vrsta in število kupljenih in vrnjenih izdelkov, datum nakupa);
- podatki z naslova podpore strankam (vprašanja, odgovori in podatki, ki nam jih posredujete v tem kontekstu);
- fotografije, videoposnetki in komentarji, ki nam jih sami pošljete ali objavite;
- podatki z družabnih omrežij, ki nam jih posredujete s prijavo na spletni strani prek družabnih omrežij oziroma z interakcijo prek Facebook strani AzureFilm Slovenija;
- lokacija in geolokacijski podatki, ki nam jih sami posredujete;
- vaši osebni podatki, pridobljeni iz javno dostopnih virov, vključno s podatki z družabnih omrežij;
- drugi podatki, ki nam jih posredujete v kontekstu vašega samoiniciativnega povpraševanja (npr. stanje vaše kože, starost ipd., ko iščete ustrezne izdelke).

NAMENI OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV IN PRAVNA PODLAGA

Podjetje AzureFilm d.o.o. osebne podatke zbira in obdeluje v okviru trženjskih aktivnosti in prodaje prek spletne trgovine www.azurefilm.com na področju Slovenije. Podatke zbiramo za naslednje namene:

- obveščanje o izdelkih, novostih, akcijah in posebnih ponudbah ter ekskluzivnih personaliziranih ugodnostih za člane na podlagi demografskih podatkov, kot je rojstnodnevna - ugodnost, po elektronski pošti, navadni pošti, SMS- ali MMS-sporočilu na mobilno številko;
- pošiljanje promocijskih in oglasnih sporočil po elektronski pošti, navadni pošti, SMS- ali MMS-sporočilu na mobilno številko;
- nudenje storitev, za katere ste zaprosili (kot so pošiljanje spletnih novic, samodejno obveščanje o ponovni razpoložljivosti izdelka ipd.);
- izvedba prodaje in transakcije v nakupnem procesu prek spletne trgovine;
- preverjanje identitete v izogib goljufijam;
- upravljanje vašega sodelovanja v raznih promocijskih ali oglaševalskih aktivnostih (kot so razne nagradne igre, natečaji, ankete, ponudbe, raziskave trga ipd.);
- izvedba naše pogodbe z vami v procesu nakupa v spletni trgovini (npr. za dostavo izdelkov, ki ste jih kupili v naši spletni trgovini);
- izvršitev obveznosti, ki izhajajo iz kakršnegakoli dogovora z vami;
- upoštevanje zakonskih zahtev (npr. za izdajanje računov);
- zagotavljanje, da sta vsebina in funkcionalnost spletne strani www.azurefilm.com v največji možni meri prilagojeni vašim preferencam in potrebam;
- oglaševanje prek najetih omrežij za zakup oglasnega prostora, kot so iskalniki (npr. Google) in družabna omrežja (npr. Facebook in Instagram);
- oglaševanje in administrativno upravljanje na spletni strani www.azurefilm.com;
- izvajanje raziskav in analiz spletne strani www.azurefilm.com, vključno z analizo učinkovitosti trženjskih in oglaševalskih akcij z orodji za spletno analitiko.

Varnost osebnih podatkov ob nakupu je zagotovljena tudi z upoštevanjem veljavnih zakonskih obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov.

SPLETNA STRAN IN SPLETNA TRGOVINA

Ob obisku spletne strani www.azurefilm.com se za delovanje, zagotavljanje kakovosti in zbiranje splošnih statističnih podatkov o uporabi zbirajo določeni podatki. To so podatki o strojni in programski opremi vaše naprave, ki se beležijo prek piškotkov in kode, ki je vgrajena na spletno mesto. Ti podatki lahko vključujejo vaš naslov IP, vrsto brskalnika, operacijski sistem, ime domene, obiske podstrani na spletnem mestu, trajanje posameznega ogleda strani, vaše poti po spletnem mestu, podatke o nastavitvah zaslona in referenčne spletne strani, kot so iskalniki, spletne strani tretjih oseb ipd. Podatki o obisku spletnega mesta so opredeljeni le z edinstveno identifikacijsko številko in so anonimizirani, kar pomeni, da na njihovi podlagi posameznik ne more biti prepoznaven. Za nakup v naši spletni trgovini potrebujemo vaše osebne podatke, pri čemer izvajamo vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne razkrivamo tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa s plačilno kartico in dostave izdelkov. Svoje osebne podatke si lahko ogledate, jih spreminjate ali zahtevate njihov izbris prek elektronske pošte na info@azurefilm.com. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

a) Spletni piškotki

Med osebne podatke se štejejo tudi spletni piškotki. Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Načeloma piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov, vendar se lahko uporabljajo za vpogled v uporabniške nastavitve in druge podatke, vezane na vaše pretekle aktivnosti na spletni strani. Če v vašem računalniku izklopite piškotke, nakupa v spletni trgovini ne bo mogoče opraviti. Spletna stran AzureFilm Slovenija www.azurefilm.com uporablja spletne piškotke za zagotavljanje kar najboljše storitve pri pregledovanju naših spletnih vsebin in naročanju v spletni trgovini AzureFilm ter za zagotavljanje varnosti in nemotenega delovanja spletne strani. Večino strani v naši spletni trgovini lahko obiščete, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer vaše ime, naslov in e-poštni naslov. Kljub temu pa nekatere informacije pridobimo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov nam omogoča, da prepoznamo vaš IP naslov, vrsto brskalnika, ki ga uporabljate, in vašo splošno aktivnost na spletu.

Več o uporabi piškotkov si lahko preberete na spletni strani informacijskega pooblaščenca https://www.ip-rs.si/ ali na povezavi https://bit.ly/2ItJ6oJ.

NAROČILA

Ponudba artiklov na spletu se lahko dnevno spreminja, za artikle na spletu veljajo spletne cene. Željeno blago naročite elektronsko preko spletnega kataloga oz. naročilnice, preko e-poštnega naslova: info@azurefilm.com ali preko telefona na podlagi cenika. Podatki o sklenjeni pogodbi oziroma o oddanem naročilu so shranjeni pri podjetju AzureFilm d.o.o. 3D tiskalniki in filamenti. Pogodba se lahko sklene v slovenskem jeziku. Pogodbo oziroma naročilo lahko sklenete po telefonu, elektronski pošti ali internetu preko spletne trgovine. Popravke ali dodatke k naročilu nam lahko pošljete po elektronski pošti ali telefonu v roku dveh ur od oddaje naročila.

KORAKI NAKUPA

Pred začetkom naročila se mora obiskovalec spletne trgovine registrirati kot uporabnik. Po registraciji lahko uporabnik začne postopek naročila.

Koraki naročanja:
1.korak: Izberite količino izdelkov, če gre za 3D filament morate izbrati še premer filamenta (1,75mm ali 2,85mm)
2.korak: Izberite način plačila izbranega blaga ter dostavo.
3.korak: Prikazan je seznam vseh artiklov, ki jih želite naročiti ter znesek celotnega nakupa. Naročnik v tem koraku potrdi, da je seznanjen s pogoji naročanja, v nasprotnem primeru ni mogoče zaključiti naročila. V tem koraku tudi zaključite naročilo.

DOSTAVA BLAGA

Podjetje vaše naročeno blago pošlje na naslov katerega ste navedli v naročilu. Vaše naročilo je lahko na vašo odločitev, katero označite na košarici odpremljeno po pošti, z osebnim prevzemom ali po povzetju. Izdelke po pošti prejmete na dom, v službo ali na vaš željeni naslov. Naš pogodbeni partner za dostavo je Pošta Slovenije, paketna služba DPD d.o.o., GLS d.o.o., DHL d.o.o. oziroma kateri drugi cenovno ugodnejši dostavljalec za dostavo večjih pošiljk kjerkoli po svetu. Podjetje AZUREFILM d.o.o. si pridržuje pravico do izbire druge dostavne službe, če se blago na ta način dostavi bolj učinkovito.

Osebni prevzem
Pri spletnih naročilih, kjer ste kot način dostave izbrali osebni prevzem se morate za osebni prevzem predhodno dogovoriti. Osebni prevzem je možen na naslovu: Orleška cesta 16, 6210 Sežana od ponedeljka do petka, med 8.00 ter 16.00. Ko bo blago pripravljeno na prevzem vas bomo o tem obvestili preko elektronske pošte, s SMS sporočilom ali s klicem na vašo telefonsko številko. Brez predhodnega dogovora in obvestila iz strani podjetja, osebni prevzem ni mogoč.

Hitrost dostave

Trudimo se, da artikle naročene na naši spletni strani odpremimo na vaš naslov kolikor hitro je mogoče. Hitrost, kvaliteta ter ugodnost dobave so za nas ključnega pomena. Kako hitro bo naročeno blago pri vas, je odvisno od številnih dejavnikov. Če je naročeno blago pri nas v skladišču in naročilo oddate do 9. ure, bo blago odpremljeno z naše strani še isti dan. Če katerega od naročenih artiklov nimamo na zalogi, bo vaša pošiljka odpremljena isti dan, ko artikle prejmemo na zalogo. Predviden rok dostave je kupcu na voljo ob oddaji naročila. Podjetje si pridržuje pravico, da dostavi rok podaljša v primeru povečanega povpraševanja ali zamud dostavnih služb. Dostave potekajo večinoma v dopoldanskem času. V primeru, da v času dostave pošiljke ne morete prevzeti, dostavna služba s kupcem poskuša uskladiti način in kraj dostave.

VRAČILO BLAGA

Kupec, ki je opravil nakup preko spletne trgovine ima v skladu z zakonom pravico do odstopa od pogodbe na daljavo (kamor spada tudi nakup preko interneta).. V kolikor se odločite odstopiti od pogodbe, imate pravico, da nas v 14 dneh od nakupa obvestite, da odstopate od pogodbe. Šteje se da ste pravočasno vrnili blago, če ga pošljete pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo. Odstopno izjavo lahko podate preko vnaprej pripravljenega obrazca ali pa nam jo pošljete po e-pošti. Odstopni obrazec lahko dobite: TUKAJ. V tem primeru natisnite ter izpolnite obrazec ter podpisan dokument vstavite v paket z izdelkom, ki ga nameravate vrniti. Strošek pošiljanja je na strani pošiljatelja, pošiljke z odkupnino ne sprejemamo. V kolikor je bila napaka na strani podjetja AZUREFILM d.o.o., strošek pošiljanja krijemo mi.

Garancijo ter stvarno napako lahko uveljavljate le ob predložitvi originalnega računa.

Kupec, ki od pogodbe ali naročila odstopi, mora blago vrniti nepoškodovano v originalni embalaži in v nespremenjeni količini in ga poslati prodajalcu. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Pred vsako uporabo artikov preverite ustreznost blaga! Vračilo že montiranih, uporabljenih artiklov ni možno!

Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago. (v skladu z 5. odst. 43d. člena ZVPot)

Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.  (v skladu z 9.odst. 43. člena ZVPot)

IZDAJA RAČUNA, PLAČILO BLAGA

Podjetje AzureFilm d.o.o. izda račun za naročeno blago, kupcu ob dobavi blaga. Naročeno blago, ki je na zalogi kupec plača ob dostavi (po povzetju). Za večja naročila pravnih oseb (tako količinska, kot vrednostna) se lahko sklene pogodba, plačilo se izvrši direktno na TRR podjetja AzureFilm d.o.o. Naročeno blago je v lasti podjetja AzureFilm d.o.o.  do plačila celotne kupnine.

PREKLIC NAROČILA

Uporabnik ima pravico do preklica naročila, vendar mora sam kriti stroške poštnine v primeru, da smo naročilo že odposlali.

GARANCIJA

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih. Proizvajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa izdelek zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim izdelkom. Kupec lahko garancijo uveljavlja tudi pri prodajalcu, vendar tudi v tem primeru velja določilo iz prejšnjega odstavka. Posredovanje blaga v garancijo se opravi v skladu s pogoji, ki jih proizvajalec navede na garancijskem listu, kupec s tem nima stroškov. Če želite pošiljko vrniti na naše stroške, nas prosim obvestite na našo telefonsko številko + 386 (0)31 718 800 ali na e-mail naslov: info@azurefilm.com. Proizvajalec je v skladu z zakonom dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri proizvajalcu ali njegovem pooblaščenem servisu. Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom in računom prodajalca.

PODATKI

Pri pregledovanju naše spletne strani vam je anonimnost zagotovljena. Osebnih podatkov ne zbiramo. Svoje osebne podatke, kot so ime, poštni naslov, elektronski naslov, telefonska številka, nam prostovoljno zaupate ob registraciji v naši spletni trgovini, zaradi korespondence, nakupa, ali sodelovanja v spletnih raziskavah, itd. Podjetje AzureFilm d.o.o.  lahko zadrži elektronska sporočila, katera ste poslali spletni trgovini AzureFilm 3D tiskalniki in filamenti. (info@azurefilm.com), jih pošlje vzdrževalcu spletne strani ali našim drugim sodelavcem, ki sodelujejo v spletni trgovini. Ta smejo biti na vpogled, vendar le za notranjo uporabo podjetja AzureFilm d.o.o.  in za nenehno izboljševanje dela v celotnem podjetju. Podjetje AzureFilm d.o.o.  dnevno analizira podatke o obiskanosti spletne trgovine AzureFilm 3D tiskalniki in filamenti, statistiko dnevnih obiskov, dnevno pobiranje določenih datotek, iz katere države je bil obiskovalec, ki je pobral datoteko. Zbrana statistika nam služi za izboljševanje uporabnosti in prijaznosti na sami strani, lahko pa jo posredujemo tudi tretjim osebam, toda tovrstna statistika ne vsebuje nobenih osebnih podatkov, saj nikakor ne služi v te namene.

ARHIV DOKUMENTOV

Za vsa naročila vam bomo po e-pošti poslali potrditev naročila. Račun dobite skupaj ob dobavi pošiljke. Vsi dokumenti (evidence nakupov, naročila, računi, reklamacije) se hranijo v podjetju AzureFilm d.o.o. , Orleška cesta 16, 6210 Sežana. Registrirani kupec lahko kadarkoli zahteva kopije dokumentov, katere mu pošljemo po elektronski pošti ali po navadni pošti. Lahko si jih pa tudi ogleda v samemu uporabniškemu vmesniku.

cookie icon
Uporabljamo piškotke, da bi razumeli kako uporabljate spletno mesto in izboljšali uporabniško izkušnjo. To vključuje tudi personalizacijo vsebine in oglasov. Za urejanje ali odjavo uporabe piškotkov kliknite tukaj. Z nadaljevanjem ogleda spletnega mesta ali zaprtjem tega obvestila se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti

Spletna analitika

Oglasi

Spletni piškotki

Za primerjavo lahko izberete do 5 izdelkov:

    Primerjaj Zapri primerjavo